Sunt profesor si lucrez la un liceu. Am primit de-a lungul ultimilor ani diferente de salar obtinute in urma hotararilor judecatoresti. Acum in 2019 trebuia sa primim ultima transa. Mi s-a adus la cunostinta ca sumele pe care le-am primit au fost calculate incorect si ca trebuie sa restitui suma de 2000 de lei. Intrebarea mea este daca pot sa beneficiez de -LEGEA Nr. 124 din 23 septembrie 2014, privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice - prin care sunt sunt exonerata de plata sumelor primite
Nu aveti cum sa beneficiati de prevederile Legii nr.124/2014.
Prin Decizia nr. 33/2016, ÎCCJ (Complet DCD/C) a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Craiova – Secția I civilă, în Dosarul nr. 1.619/104/2015, privind pronunțarea unei hotărâri prealabile și, în consecință, stabilește că:
În interpretarea dispozițiilor art. 1 lit. a), art. 2 alin. (1) și art. 3 din Legea nr. 124/2014 privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, este exonerat de la obligația restituirii pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială încasate necuvenit până la data intrării în vigoare a legii, respectiv 27 septembrie 2014, personalul salarizat sub imperiul actelor normative enumerate în art. 1 din lege.
Multumesc de raspuns. As mai avea o intrebare. Care este procedura de restituire a sumelor, desi nu sunt convinsa ca mi s-au calculat bine sumele cuvenite. Exista vreo alta lege mai rececenta de amnistie fiscala in care sa ma incadrez?
Bani de la stat
k_puiu
care e legea cu privire la banii primiti de la stat, si nu trebuie restituiti......sao monitorul oficial pentru banii primiti de la sta nu trebuie ... (vezi toată discuția)