avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Legislatie infiintare canisa caini de rasa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Legislatie infiintare canisa caini de rasa

Buna ziua.
Din 2004 detin o casa de locuit intr-o zona cu mai multe case si cabane (case de vacanta). Casa este construia pe o supraf. de teren de 15m front la strada/200 m lungime.
Casa de pe terenul vecin (cu aceeasi suprafata de teren) a fost cumparata recent de un crescator de caini de rasa care a inceput demersurile pt. infiintarea unei canise.
Pentru infiintarea unei canise pt. caini de rasa intr-o zona de case este necesara autorizatie de constructie si autorizarea sanitar-veterinara a acesteia?
Tinand cont de disconfortul pe care-l poate creea vecinilor (zgomot, miros pestilential de la dejeztiile cainilor, etc) este necesar acordul acestora si care este distanta minima fata de gardul de hotar si constructiile vecinilor la care se pot construi boxele si anexele necesare acestei canise?
Mentionez ca in zona nu este retea de apa potabila (fiecare locuinta are fantana proprie din panza freatica) si nu este retea de canalizare.
Daca aceste documente si acordul vecinilor nu sunt necesare este suficienta aprobarea Asociatiei Chinologica Romana pentru confirmarea pedigree-ului si cum se poate aactiona in consecinta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lllojmo , utilizator 23:19, 8 Noiembrie 2022
Aveti dreptate. Animalele au mai multe privilegii decat oamenii. Daca se intampla ceva unui animal sar toate ONG-urile pt. protectia lor. Cu oamenii.......mai putin. Li se pot intample multe, ca legea nu-i apara. Le-am spus proprietarilor ca este o lege in vigoare cu linistea publica, cu zgomotul, cu larma pe care o fac cainii. Au zis ca asta este valabila pentru fraierii de la oras. Deci......ramane ca inainte: s-a rezolvat "nimic".
Am o problema asemănătoare, doar ca deținătorul câinilor nu locuieste unde are cainii (langa casa mea) vine o data pe zi și le arunca paine, poate o data pe săptămână resturi de la abator. Tot aduce caini, mai face un schimb de câini, tot asa.. In februarie l-am reclamat la DSV si a fost amendat, situația câinilor era deplorabila, erau piele si os si doi dintre caini sau batut pana unul a murit, avand poze și filmare cu ei a sperat ca situația se rezolva pana la urma, dar nu a fost asa. Momentan are cativa caini legati pe spatiul public (o rezerva de teren a primăriei unde mai are si tot felul de gunoaie) catele cu pui, șobolanii umbla relaxati pe drum si tot aduce alți caini care evident latra. Credeți-mă ca nu am o problema cu animalele dar felul in care sunt ținute si îngrijite e deplorabil. Ce pot face din punct de vedere legal? Si nu imi spuneți sa vorbesc cu el, am încercat si a început sa ma amenințe. Mulțumesc.
Buna seara! Puteti sesiza recent infiintata Politia pentru Protectia Animalelor care, inclusv pe baza filmarilor puse la dispozitie de Dvs, va putea constata supunerea animalelor la rele tratamente (sau cruzimi, daca este cazul) si va putea apoi sa plaseze cainii respectivi intr-un adapost
Conform noii directive, o canisa trebuie sa se afle la peste 100m de case. Faceți o plingere la Asociația chinologica si primarie si vedeți ce răspuns vi se da. Cu răspunsurile celor doi vedeți mai departe unde faceți demers.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
uncetatean, utilizator
Imi puteti spune in baza carei legi ati afirmat ca trebuie la construita la 100 de m de alte locuinte? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pt instanta flori9 flori9 Buna ziua, in cazul unui proces in care reclamantul cere despagubiri paratului pentru otravirea cainelui, i se cere o adeverinta din care sa reiasa pretul ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi, tulburare liniste, etc pixuletz pixuletz La Multi Ani in primul rand, multa sanatate celor care citesc aceste randuri! Am si eu o problema mai veche in legatura cu un vecin care locuieste in duplex ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice mayte_22 mayte_22 Buna ziua, Revin frecvent pe acest site pentru a ma documenta si a fi la curent cu noutatile, dar si pentru a afla sau oferi raspunsuri la numeroase aspecte ... (vezi toată discuția)