avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am certificat de moștenitor în care sunt specificate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am certificat de moștenitor în care sunt specificate doar bunurile imobile. Pot accesa, făcând uz de el, depozitele bancare depistate ulterior?

sunt in posesia unui certificat de mostenitor in care nu sunt specificate (declarate)bunurile mobile ci numai cele imobile(apartament). Pot accesa ca singur mostenitor depozitele bancare depistate ulterior facand uz de acest certificat ? . Mentionez ca am fost refuzat de unitatea bancara cerandu-mi-se adeverinte suplimentare, bineinteles cu costuri suplimentare. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:16, 16 Aprilie 2019
Nu Tot ce depistati ulterior, daca nu apare acolo clar trecut acest aspect in certificatul de mostenitor, trebuie sa treaca iar prin procedura notariala ca supliment la acel certificat initial.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas este obtinerea unui extras de cont/a unei adrese/a unui document de la banca in care este specificata suma exacta si recenta. Este posibil sa nu vi se elibereze dvs, ci sa fie necesara o adresa din partea notarului.
Dupa ce obtineti documentul cu suma, va adresati aceluiasi birou notarial pentru eliberarea unui supliment la certificatul de mostenitor initial.
Cu certificatul de mostenitor suplimentar, veti putea ulterior sa incasati banii.
Va multumesc de raspunsuri si de promptitudine . Dar daca sunt descoperite si credite insemnate la aceste banci se percepe onorariu notarial si pe acestea ?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident. Onorariul notarial se percepe la masa succesorala. Vi se pare ca desfasoara cineva munca voluntara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! În urma decesului tatălui meu, am dezbătut moștenirea, ... marlaaa marlaaa Bună seara! În urma decesului tatălui meu, am dezbătut moștenirea, eu și fratele meu. Tata, avea in cont la CEC o suma de bani pe care am retras-o. La ... (vezi toată discuția)
Succesiune Artigas Artigas Va salut, V-as ruga sa-mi spuneti daca in cazul unei succesiuni unde unicul mostenitor detinea deja 3/4 din apartamentul defunctei,onorariul notarial se va ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat suplimentar de mostenitor URIAS URIAS Am depus actele necesare eliberarii certificatului de mostenitor la boroul unui notar public. Mi s-a eliberat certificatul de mostenitor dar dupa un an, am ... (vezi toată discuția)