sunt in posesia unui certificat de mostenitor in care nu sunt specificate (declarate)bunurile mobile ci numai cele imobile(apartament). Pot accesa ca singur mostenitor depozitele bancare depistate ulterior facand uz de acest certificat ? . Mentionez ca am fost refuzat de unitatea bancara cerandu-mi-se adeverinte suplimentare, bineinteles cu costuri suplimentare. Va multumesc.
Nu Tot ce depistati ulterior, daca nu apare acolo clar trecut acest aspect in certificatul de mostenitor, trebuie sa treaca iar prin procedura notariala ca supliment la acel certificat initial.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Primul pas este obtinerea unui extras de cont/a unei adrese/a unui document de la banca in care este specificata suma exacta si recenta. Este posibil sa nu vi se elibereze dvs, ci sa fie necesara o adresa din partea notarului.
Dupa ce obtineti documentul cu suma, va adresati aceluiasi birou notarial pentru eliberarea unui supliment la certificatul de mostenitor initial.
Cu certificatul de mostenitor suplimentar, veti putea ulterior sa incasati banii.
Va multumesc de raspunsuri si de promptitudine . Dar daca sunt descoperite si credite insemnate la aceste banci se percepe onorariu notarial si pe acestea ?
Succesiune
Artigas
Va salut,
V-as ruga sa-mi spuneti daca in cazul unei succesiuni unde unicul mostenitor detinea deja 3/4 din apartamentul defunctei,onorariul notarial se va ... (vezi toată discuția)