avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incompatibilitate sau conflict de interese angajat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incompatibilitate sau conflict de interese angajat contractual?

Buna seara, am o intrebare legata de situatia in care un angajat contractual al unei institutii publice (directie de sport) este in acelasi timp presedinte al unui club sportiv, care primeste finantare de la institutia la care lucreaza pentru a-si desfasura activitatile sportive, bineinteles in timpul programului (actiunile respective fiind in calendarul competitional al institutiei). Aceasta situatie, de angajat contractual care primeste, pe langa salariu si finantare pentru actiunile clubului propriu, se poate incadra ca imcompatibilitate sau conflict de interese? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan_Oprea , utilizator 12:01, 18 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia respectiva poate fi considerata ca fiind un conflict de interese ...
Multumesc pentru raspunsul dvs.
Asa am considerat si eu, ca ar fi chiar situatie de incompatibilitate pentru ca nu mi se pare normal ca un angajat al unei institutii publice (nu participa la procesul de atribuire a banului public, dar sigur ca da, este posibil sa influenteze decizia) sa primeasca si finantare pe clubul propriu si, culmea, acele actiuni sunt desfasurate chiar cu institutia la care este angajat, in timpul programului si folosind resursele institutiei.
Dar, din raspunsul dvs inteleg ca este posibil a fi o situatie de conflict de interese si nu ca este sigur conflict de interese.
La functionarii publici regulile sunt foarte stricte si este clar cand este conflict de interese sau de incompatibilitate, dar mie mi se pare ca statutul personalului contractual nu reglementeaza foarte clar conflictul de interese si incompatibilitatile. Din astfel de situatii mi se pare ca personalul contractual poate profita de banul public fara prea multe restrictii si nu raspund in nici un fel ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, statutul personalului contractual nu reglementeaza foarte clar conflictul de interese si incompatibilitatile.

Insa, cred ca este posibila aplicarea prin analogie a prevederilor aplicabile functionbarilor publici.
Detalii despre acest principiu : [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns, am studiat articolul, cat de cat se da raspunsul la intrebare. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese? florypop florypop In prezent sunt cercetator intr-un institut de cercetare si as dori ca impreuna cu colegii mei sa infiintam un ONG sau spin-off cu domeniu principal de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate? Danaioana Danaioana Functionarul public al carui raport de serviciu este suspendat, conform art.94, lit.„m” din Legea nr.188/1999 poate participa la un concurs pentru o ... (vezi toată discuția)
Este conflict de interese daca sotia are firma in acelasi domeniu in care eu sunt functionar public ? MCh95 MCh95 Salut, sotia intentioneaza sa deschida un SRL cu activitatea de WEB Development / consultanta IT . Eu sunt Coordonator Birou Informatica in cadrul unui ... (vezi toată discuția)