avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am angajat o persoană care mi-a cerut bani înainte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am angajat o persoană care mi-a cerut bani înainte să înceapă activitatea, deci a trebuit să plătesc din contul personal, lucru pe care l-am mai făcut și ulterior. Acum m-a anunțat că își dă demisia și că mă dă în judecată, mă ajută OP-urile?

Buna ziua!
Detin o mica societate comerciala, in luna februarie am angajat o persoana.
Fiindca mi a cerut bani inca inainte de a incepe activitatea, i am facut un transfer din contul meu personal.
Deasemenea, fiindca imi tot cerea bani saptamanal i am mai transferat diverse sume din contul personal.
Acum doua saptamani a cerut liber din motive personale pana la sf lunii.
Astazi m a anuntat ca nu mai vine la munca dar ca vrea salariu complet pana la sf lunii cand isi va da demisia sub amenintarea ca nu semneaza nimic pana la primirea banilor.

Intrebarea mea: in cazul in care v a actiona societatea in instanta, ma ajuta cu ceva op urile platilor facute din contul meu personal catre dansul? Sau trebuie sa deschid in paralel alta actiune? Sau pot sa mi iau adio de la banii respectivi?...

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii i-a incasat cash sau in contul lui personal ? In al doilea rand statutul de angajat nu implica neaparat ca iei si leafa ! Pontajul vorbeste ! Ai zero zile lucrate, ti se cuvine zero lei retributie ! Ce vrei sa semneze ? Il suspenzi prin ReviSal cu data la care nu a mai venit la munca si gata ! Problema este ca dumneavoastra sa dovediti ca i-ati platit perioada lucrata.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
viorel55, utilizator
In OP scrie si pentru ce s-a facut plata ?
I sa facut incetare, am sunat la contabil. Nu vrea sa semneze decizia de incetare si nici demisie.
Platile s au facut in cont.

La descriere scrie "avans".
Plus ca una dintre plati este o rata a lui pe care i am facut o din contul meu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ai zis "mi a cerut bani inca inainte de a incepe activitatea". Este foarte important daca la momentul transferului de bani avea contractul de munca activ la ITM. Daca avea contractul de munca activ atunci sumele pot fi considerate avansuri salarii mai ales ca pe OP scrie acest lucru. Trebuie sa vorbesti cu contabilul tau pentru ca stie sigur sa rezolve legal problema. Daca la momentul virarii banilor nu avea contractul de munca definitivat, ai pierdut banii, pentru ca in instanta el va spune ca a fost o tentativa de a-l plati la negru si ti-a aruncat in brate o ditamai ghiuleaua, probata cu acelasi OP si faptul ca plata s-a facut la nivel de conturi personale . Asadar atentie !
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
viorel55, utilizator
Buna ziua si multumesc pentru raspunsuri!

Prima plata - cea efectuata inaintea inregistrarii contractului nu este foarte mare.

Doresc sa stiu daca celelalte efectuate dupa incheierea contractului, tot din contul meu personal,pot fi aduse in discutie in cazul unei eventuale actiuni in instanta.

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca paukkk paukkk Buna ziua Sunt in situatia angajatorului care a angajat pe perioada determinata de 3 luni, cu proba 30 zile.... un tanar domn. Partea proasta este ca l-am ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba Marius.Catalin Marius.Catalin Imi cer scuze daca am creeat un nou subiect cu tema \"demisie\". Mai nou am incheiat un c.i.m cu o societate pe perioada determinata incepand cu 31.05.2011, ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba rocsy88 rocsy88 Buna seara!In urma cu doua saptamani am semnat un contract de munca in care era prevazuta o perioada de proba de 30 de zile.Azi am anuntat firma ca ... (vezi toată discuția)