avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am angajat o persoană care mi-a cerut bani înainte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am angajat o persoană care mi-a cerut bani înainte să înceapă activitatea, deci a trebuit să plătesc din contul personal, lucru pe care l-am mai făcut și ulterior. Acum m-a anunțat că își dă demisia și că mă dă în judecată, mă ajută OP-urile?

Buna ziua!
Detin o mica societate comerciala, in luna februarie am angajat o persoana.
Fiindca mi a cerut bani inca inainte de a incepe activitatea, i am facut un transfer din contul meu personal.
Deasemenea, fiindca imi tot cerea bani saptamanal i am mai transferat diverse sume din contul personal.
Acum doua saptamani a cerut liber din motive personale pana la sf lunii.
Astazi m a anuntat ca nu mai vine la munca dar ca vrea salariu complet pana la sf lunii cand isi va da demisia sub amenintarea ca nu semneaza nimic pana la primirea banilor.

Intrebarea mea: in cazul in care v a actiona societatea in instanta, ma ajuta cu ceva op urile platilor facute din contul meu personal catre dansul? Sau trebuie sa deschid in paralel alta actiune? Sau pot sa mi iau adio de la banii respectivi?...

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeti ca un fost angajator tepuit sau care s-a despartit cu scandal de un angajat cind este contactat de un alt angajator sta cu GDPR in fata si anonimizeaza datele raspunsului ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar legal vorbind draga Florine acest GDPR iti poate aduce foarte multe probleme daca faci publice tepele facute de un angajat. Asta este legislatia ce au votat-o cei ce vor sa ascunda prostiile pe care le fac.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In contractul de munca se mentioneaza efectiv durata perioadei de proba?

Aveti in vedere art. 31 din Codul muncii.

Art. 31. [perioada de proba]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
(4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.

Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca paukkk paukkk Buna ziua Sunt in situatia angajatorului care a angajat pe perioada determinata de 3 luni, cu proba 30 zile.... un tanar domn. Partea proasta este ca l-am ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba Marius.Catalin Marius.Catalin Imi cer scuze daca am creeat un nou subiect cu tema \"demisie\". Mai nou am incheiat un c.i.m cu o societate pe perioada determinata incepand cu 31.05.2011, ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba rocsy88 rocsy88 Buna seara!In urma cu doua saptamani am semnat un contract de munca in care era prevazuta o perioada de proba de 30 de zile.Azi am anuntat firma ca ... (vezi toată discuția)