avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea sub influenta alcoolului

Buna,
Am si eu cateva intrebari dar mai intai sa explic despre ce este vb., un coleg de-al meu in strainatate a fost prins in stare de ebrietate la volan ..... a fost retinut de politie, nu a sa opus retinerii, la sediu a fost stabilita alcoolemia (cu etilotestul) si ia iesit 0,55 in aerul expirat din cate stiu in sange ar trebui sa aiba aprox 1,1....in fine cei de la politie au luat legatura cu procurorul iar acesta i-a "stabilit" pedeapsa de 8 luni de inchisoare cu suspendare pe 2 ani de zile fara dreptul de a conduce un an de zile... bine inca verdictul final nu a fost pronuntat din cate ma gandesc cazul va merge mai departe in instanta si de abia atunci va sti cu exactitate ....adaug ca el nu a avut inainte antecedente penale.....acum cateva in zile in urma ma suna si imi zice ca a primit o instintare de la parchet precum permisul sau va merge la consulat si ma gandesc ca acesta va fi inmanat Inspectoratului din judetul unde isi are domiciliul..... intrebarea mea ar fi dupa executarea pedepsei pe teritoriul tarii respective (unde a incalcat legea) isi va putea relua permisul de la noi din Romania, va trebui sa dea testul inca o data? va mai fi pedepsit pentru ceva (eu unul cred ca nu, pentru ca teoretic si-a ispasit pedeapsa odata) ?ma intereseaza o parere ....
daca nu am fost explicit intrebati...
multumesc
Cel mai recent răspuns: tomyleon , utilizator 14:47, 24 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Domnule , va dau un sfat : angajati urgent un avocat !
Buna ziua!
din cate stiu urma sa mearga la un birou de avocatura...
imi puteti spune mai multe?? de ati recomandat urgent un avocat?
ma intereseaza mai mult demersul lucrurilor apoi in romania dupa ce isi executa pedeapsa.... in practica ii este anulat permisul sau va fi nevoie de o adverinta de la judecatoria unda a fost dat verdictul..... lucruri de genul acesta
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
tomyleon, utilizator
inca o intrebare daca se poate ... permisul suspendat pe teritoriul unei tari este automat suspendat si pe teritoriul romaniei???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schema simpla glofiish glofiish 0.44 - etilotest 0.75 - sange (proba 1) 0.60 - sange (proba 2) 0.95 - recalculare ------------------------------------------- stiu ca 0.44 este peste ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool la volan alex_tibi alex_tibi Dupa aproximativ 2 luni si jumatate de la depistarea in trafic cu alcoolemie sunt in posesia tuturor probelor , respectiv 0,70 prima 0,55 a doua , recalculare ... (vezi toată discuția)
De ce sunt incadrat in articolul103daca eu am facut o contraventie in articolul102? arpad84 arpad84 buna ziua .as vrea sa ma lamuresc si eu cu ceva.am condus pe camp cu o alcolemie de 0,016 adica 2 pahare de tuica,in drum spre casa mea ,casa mea fiind la ... (vezi toată discuția)