avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Bună ziua,
Mama mea a murit în septembrie 2017.
Eu, unicul copil și tatăl meu dorim să facem succesiunea până se împlinesc 2 ani de la deces. Putem trece moștenirea pe mine având în vedere faptul că tatăl meu dorește să-mi lase și partea lui? Eventual cu o clauza de întreținere?
Care sunt pașii de urmat?
Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 14:00, 18 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate direct, pentru ca mostenirea se face in urma decesului, iar contractul de intretinere este un act intre vii.
Dezbateti intai succesiunea dupa mama, dupa care intocmiti documentatia cadastrala si intabulati certificatul de mostenitor la Cartea Funciara si ulterior incheiati cu tatal dvs un contract de intretinere pentru cota sa.
Buna ziua. Dupa deces da aveti doi ani sa dezbateti succesiunea fara sa se perceapa taxa de 1% impozit. Dar tatal dvs poate sa dea declaratie de acceptare sau renuntare a partii dansului in favoarea dvs. Sa spunem ca relatii sunt complicate in general si asa, atunci faceti cum a spus doamna mai devreme. Dezbateti succesiunea( dati amandoi declaratie de acceptare) fiecare isi ia parte cu acte, pe urma domnia sa daca doreste sa va cedeze partea lui cu x si y conditii alta poveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi sunt necesari pentru succesiune apartament Valentin Arsenie Valentin Arsenie Mama mea a decedat (nu mai are alte rude) si pentru a evita complicatii ulterioare am convenit cu tatal meu sa-mi cedeze partea lui din apartamentul pe care il ... (vezi toată discuția)
Moștenirea Catalina34 Catalina34 Mama a murit Am rămas tata si eu .întrebarea mea este..Tata poate să vândă casa fara acordul meu. Si in lipsa mea . Nu am o relație bună cu el. (vezi toată discuția)
Mostenire bunici_nepoti doggystyle1982 doggystyle1982 Care este cea mai rapida modalitate de a face o succesiune de la bunicii mamei:. _bunicii au murit pe rand _mama a murit si ea , nu a avut frati -sunt ... (vezi toată discuția)