avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasi sunt necesari pentru succesiune apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasi sunt necesari pentru succesiune apartament

Mama mea a decedat (nu mai are alte rude) si pentru a evita complicatii ulterioare am convenit cu tatal meu sa-mi cedeze partea lui din apartamentul pe care il detinea cu mama (pe ROL-uri diferite). Sunt singurul lor copil.

Din ce am citit prin alte postari, exista un termen de 30 zile pentru a face inscrierea pe ROL pentru a evita penalitati. Ce pasi ar trebui sa urmez?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2023
Valentin Arsenie, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:54, 5 Noiembrie 2023
Înscrierea pe rol se face în baza unui act de proprietate. După obținerea acestuia, aveți la dispoziție 30 de zile sa va înregistrați la Primarie.
Prima data trebuie dezbătută succesiunea după mama dvs. În acest sens, trebuie sa va adresați unui birou notarial de la ultimul domiciliu.
Dacă părinții dvs au avut bunuri comune, tatăl dvs poate renunța la jumătatea mamei, urmând ca dvs sa o moșteniți, însă va rămâne cu jumătatea lui de drept.
Jumătatea tatălui va face obiectul unui contract ulterior (de vanzare/donatie/intretinere), între dvs și dansul. Dar asta după ce dezbateti succesiunea după mama, după ce aveți documentație cadastrala și certificatul de moștenitor intabulat la Cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Adyh81 Adyh81 Bună ziua, Mama mea a murit în septembrie 2017. Eu, unicul copil și tatăl meu dorim să facem succesiunea până se împlinesc 2 ani de la deces. Putem ... (vezi toată discuția)
Succesiune mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament ... Predeluț Predeluț Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament mostenitori eu si fratele meu,care este stabilit definitiv in alta tara,ne-am inteles să-mi ... (vezi toată discuția)