avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii

Conform art 198, aliniatul 3 ... curs de formare profesionala

Am facut mai multe cursuri, platite de angajator, am semnat si acte aditionale ca daca plec din firma platesc cota parte din valoarea fiecarui curs ( am fost obligat sa semnez)...Intrebare...
Daca plec din firma si platesc cota parte...cum pot sa obliga angajatorul sa-mi dea certificatele /autorizatiile de la cursurile respective...Mentionez ca eu nu am primit de la angajator niciodata certificatul/autorizatia de absolvire a cursului...acestea au ramas numai la angajator.Exista o prevedere legala care sa-l oblige sa mi le dea atunci cand plec din firma lui ?...Altfel eu platesc si nu am nici-un document ca am absolvit acele cursuri...Mentionez ca as vrea ca plecarea mea sa fie civilizata...si nu sa-l dau in judecata... Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 18 Aprilie 2019
Nu prea aveti cum sa-l obligati ... puteti depune o sesizare la ITM sau sa promovati o actiune in instata daca nu va elibereaza acele documente.
Multumesc...Asta inseamna ca eu platesc ceva...si nu primesc nimic in schimb..
Intr-adevar, platiti dar nu vedeti diploma/certificatul dupa cum sustineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri de calificare profesionala george_25d george_25d Buna, Angajatorul pentru care lucrez datorita faptului ca ii pleaca angajatii ne-a pus sa semnam un contract aditional la contractul de munca in care ... (vezi toată discuția)
Demisie și recuperare cheltuieli formare profesionala Laura3180 Laura3180 In cazul demisiei as vrea sa știu in ce măsura firma poate recupera cheltuielile de formare profesionala având un act adițional semnat dar in condițiile ... (vezi toată discuția)
Patronul solicita plata cursurilor efectuate remy28 remy28 Buna ziua Am fost angajat la o societate privata o perioada de .... ani Pe parcursul perioadei in care am lucrat la aceasta companie am fost trimis la ... (vezi toată discuția)