avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incadrare in cartea de munca, peste somaj...!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incadrare in cartea de munca, peste somaj...!

sotul meu a primit cartea de munca, si am fost surprinsi cand am vazut ca i sa facut incadrarea in munca in aceiasi perioada cind el mai avea somaj...!adica el mai avea doua luni de somaj, dar incadrarea sa facut ..peste acele luni. practic in acele doua luni el era in somaj, din greseala probabil ...au operat asa...noi nu ne explicam...Problema noastra acum este...daca merge cu cartea de munca la somaj,ne putem trezii cu ceva incurcaturi...adica...sa nu beneficieze de ajutor de somaj din aceasta cauza?? va rugam sa ne ajutati cu un raspuns. multumim anticipat.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
dorali, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:14, 23 Noiembrie 2009
In momentul angajarii, sotul trebuia sa anunte AJOFM ca s-a angajat, si indemnizatia de somaj trebuia suspendata sau inectata in functie de durata contractului de munca incheiat.
In mod clar nu este legal sa primesti simultan somaj si salariu.
Mergeti si anuntati AJOFM, iar acesta va emite o decizie de restituire a sumelor de indemnizatie de somaj incasata necuvenit de la data angajarii.
In afara de a da acei bani inapoi nu vi se intampla altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea somajului patrasescu_ionica patrasescu_ionica pe data de 08-07-2011 am fost disponibilizata de la CFR MARFA am intrat in somaj ! Pe data de 12-04-2012 am revenit in unitate pe functia detinuta anterior ... (vezi toată discuția)
Cistig de cauza in instanta viss_vass viss_vass Buna seara! In urma cu vre-o 7 luni am deschis subiect cu privire la disponibilizarea mea abuziva. Am actionat in instanta si o sa am cistig de cauza . Acum am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj truscamonika truscamonika Buna ziua , Sotul meu a primit prima indemnizatie de somaj in 20 Iulie , din 12 August este angajat pe perioada nedeterminata , in acest caz in 20 august ... (vezi toată discuția)