avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit pedeapsă un an cu executare pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit pedeapsă un an cu executare pentru conducere cu permis suspendat. Sunt în Londra, pot cere anularea executării din cauza condițiilor precare din penitenciarele din România?

Azi am primit pronuntarea.. Locuiesc in londra. Pedeapsa an cu executare conducere cu permis suspendat.. Intrebare pot fi urmarit si extradat? Pot cere anularea executarii pedepsei datorita conditiilor precare din penitenciarele din romania?
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu din cauza politistilor ati fost condamnat la o pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Dacă nu v-ati prezentat, trebuia sa trimiteti un inscris autentic prin care sa aratati ca sunteti de acord cu prestarea unei munci neremunerate in folosul comunității în cazul in care veti fi gasit vinovat.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Frate nu sunt nici avocat nici politisit si nici judecator. Sunt unul din milioanele de soferi din Romania.
Pai ce mi-e Dragnea ce mi-esti tu. Acceasi gandire. Frate ai facut-o, o tragi. Invatati sa va asumati consecintele faptelor. Stii ca ai permisul suspendat. De ce ai mai urcat la volan??? Daca ti l-au suspendat inseamna ca ai facut o abatere grava. Asumati-va fratilor raspunderea. Nu numai acum. In general. Si nu e de vina Politia sau instanta ca ai primit cu condamnare. TU esti singurul vinovat. Nu e vorba de rautate si ura.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu stiu cum sunt legile pe-acolo, dar cred ca la englezi ar fi primit mai mult...
Bună ziua!
Într-adevăr, fiindcă nu ați fost prezent la proces să vă dați acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității și pentru că nu ați trimis nici un înscris notarial în acest sens ați fost condamnat la o pedeapsă cu executare în regim de detenție.

Raportat la a doua întrebare, soluția de condamnare nu poate fi anulată raportat la condițiile de detenție din România, dar în fața autorităților engleze puteți solicita să nu fiți trimis în România pentru a executa pedeapsa în România, ca urmare a condițiilor de detenție de aici.
Am avut câteva situații în care nici Germania și nici Marea Britanie nu au trimis oamenii căutați în România pentru a executa pedepsele în România, din cauza condițiilor de detenție din România. În schimb, dacă vor accepta solicitarea dumneavoastră de a nu fi trimis în România, automat va trebui să executați pedeapsa în Marea Britanie, în condițiile de acolo.
Puteți invoca și Deciziile Curții de Justiție a Uniunii Europene în cauzele Aranyiosi și Cădăraru.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Alexandru Matache, Avocat
@codeck, Atat timp cat in Romania pentru accidente rutiere soldate cu victime omenesti (una sau mai multe), destui soferii vinovati primesc cu suspendare(incadrare omor din culpa) nu ti se pare putin ciudat, ilogic, imoral ca unul care nu face accident si nu omoara pe nimeni sa primeasca cu executare ?

@calian constantin, ai sanse sa executi pedeapsa in UK daca apelezi la avocati care au experienta in asa ceva

Alte discuții în legătură

Extradare din marea britanie in baza unui mea, sentinta cu executare de 4 ani din 2008 CC2 CC2 Buna seara, Am rugamintea sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in cazul in care urmeaza sa fiu extradat din Marea Britanie in baza unui Mandat European de ... (vezi toată discuția)
Calculare pedeapsa cretzoolicy cretzoolicy Buna ziua, am un prieten recidivist care a primit o condamnare de 3 ani la care s-a adaugat o coada de alti 3 ani. Cum se calculeaza aceasta pedeapsa, se pun ... (vezi toată discuția)
Drepturi recidivisti roberto3 roberto3 Buna ziua! Daca de exemplu,o persoana a fost eliberata conditionat executand dintr-o pedeapsa de 6 ani circa 3 ani din ea si apoi recidiveaza , este condamnata ... (vezi toată discuția)