Buna ziua,
Speta este urmataorea: socrii vor sa treaca apartamentul pe numele sotului ( sotul mai are un frate), socrii cel mai probabil vor dori sa existe si clauze, (daca ar dori clauze in contract care ar fi acelea si in ce consta? Spre ex: ce reprezinta clauze de intretinere?). Ar mai fi contract de vanzare cumparare daca exista caluze? Poate fi atacat de fratele sotului dupa moartea parintilor? Pe scurt cum ar trebui procedat pt a fi siguri ca nu vor fi probleme ?
Multumesc!
Cristina Stefan,
Oricum ar fi, cum spunea si doamna mai sus, fratele se poate adresa instantei pentru anularea acelui contract...
Puteti incerca sa-l despagubiti cu o suma de banii pe frate in contul acestui apartament, dumnealui ramane cu acea casa si suma de banii data de dvs. si dvs., sotul, ramane cu apartamentul... pe care il va mosteni copiii lui si sotia, daca decedeaza dumnalui primul ( 1/4 sotia si 3/4 copiii).
Da asa este ar putea cerea anularea, Dar daca si casa de la tara valoareaza tot atat cat valoareaza apartamentul nu mai vad de ce sa il despagubim. In concluzie varianta contract de vanzare cumparare ramane cea mai buna optiune iar noi sa achitam socrilor valoarea aparatam.
Poate domnul nu vrea sa se mute la tara, poate casa la tara nu se poate inchiria la fel de repede ca apartamentul (chiria devenind o sursa de venit), etc., dumnealui stie exact de ce nu doreste asta....
Dupa parerea mea, aia ar fi cea mai sugura verianta, de vanzare-cumparare...
Cumnatul locuieste intr-o garsoniera cu Sotia si copilu la achizitionarea garsonierei, in 2009 soacra la ajutat cu o suma de bani plus mobilier si renovare imobilului. Tot at ca si acum i-a sugerat sa cumpara un aprt de 2 sau 3 camere si in continuare sa oferit sa ii ajute iar cu bani el , a refuzat motiv pt care acum socrii considera ca s-au achitat fata de el.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă vreți vânzare cumpărare....
1. Bunul nu poate fi doar al sotului, pentru că orice bun dobândit în timpul căsătoriei este bun comun. Doar prin donație poate fi doar al sotului.
2. Dacă vreți cu clauza de întreținere sau uzufruct viager, la încheierea contractului, trebuie să fie prezent și cumnatul dvs, care să recunoască caracterul oneros al actului (adică faptul că le-ați dat bani socrilor, iar actul nu e donație deghizată).
La donatie nu e necesară prezenta cumnatului.
Asa ca...
Ori faceti o vânzare reala (platiti prețul prin virament bancar), simpla, fără nicio clauza. Le dati banii, cumpărați bunul și la revedere.
Ori ajungeți la un consens cu cumnatul și încheiati o donație cu ce clauze doriti.