avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aceeasi teren, doua acte, un cvc autentificat si un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aceeasi teren, doua acte, un cvc autentificat si un titlu de proprietate. Care este valabil ?

Doresc sa cumpar de la P. I. o casa cu un teren. Terenul respectiv a fost dobandit de P. I. prin contract de vanzare cumparare autentificat la notar de la tatal acestuia P. P. in anul 1994, pe baza unei adeverinte eliberate de Primarie. In anul 1999, Primaria a eliberat Titlu de Proprietate pe numele lui P. P. incluzand si acest teren care deja fusese vandut de P.P. lui P. I. Pana acum P.I. nu a avut nici un fel de probleme, in 1994 dupa ce a cumparat acest teren a scos Autorizatie de Constructie si a construit casa respectiva, a platit impozitele aferente. Acum cei de la Primarie refuza sa ii elibereze Certificatul de atestare fiscala pe motiv ca terenul figureaza pe doua roluri fiscale, intu-cat sunt doua acte, un CVC (1994) si un TDP (1999), considerand ca este mai valabil TDP decat CVC avand o data mai noua. Totodata cei de la Primarie i-au sugerat lui P. I. sa rezolve problema acestui teren din TDP prin dezbaterea unei succesiuni. Este posibila aceasta succesiune daca terenul a fost deja vandut, si eu sa astept toata aceasta perioada pentru a putea cumpara acest imobil ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Rall1979, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rall1979 , utilizator 09:42, 21 Aprilie 2019
Trebuie facuta comparatie intre cele doua titluri si verificat CVC, nu stiu cat e de ok ca vanzarea s-a facut fara act de proprietate. Totusi, depinde de cand e in CF si de alte detalii. Primaria a gresit, in opinia mea.
Terenul a fost dobandit de P. P., in baza legi 18/1991, printr-o cerere de reconstituire facuta in 1991. TDP a fost eliberat in 1999, iar CVC a fost autentificat in 1994 pe baza unei adeverinte eliberate de Primarie. Am inteles ca asa se proceda in perioada respectiva, titlurile de proprietate eliberadu-se mai tarziu, vanzarile de terenuri se faceau pe baza unei adeverinte eliberate de primarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere titlu de proprietate iu1ian iu1ian Este vorba despre cumpararea unei case cu teren. Prima data s-a vandut in 1991, la cateva luni dupa intrarea in vigoare a Legii 18, fara titlu, fara adeverinta ... (vezi toată discuția)
Probleme intabulare danieldragut danieldragut Parintii mei au cumparat de la un unchi al mamei casa si terenul dimprejur,in total 37 de ari.Contractul de vanzare cumparare s-a facut in noiembrie 1991 in ... (vezi toată discuția)
Granituire MaioruNicu MaioruNicu BUNA. In 1991 a decedat tatal meu. In 1992 am facut succesiunea si s-a inpartit cladirea 1/2 eu 1/2 mama iar terenul din curte mi-a revenit mie. Nu avem carte ... (vezi toată discuția)