avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum as putea sa-mi recuperez vechimea in munca, daca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum as putea sa-mi recuperez vechimea in munca, daca nu mi-a fost raportata reluarea activitatii

Buna ziua!
In decembrie mi-am luat cateva zile de concediu fara plata si pe durata acestuia mi-a fost suspendat contractul de munca.
Pe parcursul ultimelor luni, ori de cate ori am incercat sa iau un credit am constat ca nu mi-a fost raportata reluarea activitatii, desi mi-au fost virate toate salariile si contributiile.
Exista dovezi. Declaratia 200 si Raportul per salariat.
Pana la urma creditul mi-a fost aprobat doar cu derogare.
Cum pot sa procedez ca sa-mi recuperez vechimea in munca din ultimele luni, nici acum nefiindu-mi raportata reluarea activitatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 24 Mai 2019
Angajatorul refuza sa emita decizia de incetare a suspendarii, pe motiv ca in decizia de suspendare e precizata clar durata suspendarii, implicit si cand se termina ea. Mi-au dat si o decizie in acest sens. Este acest lucru o infractiune din partea firmei sau a persoanei care a semnat hartia?
Chiar daca v-au dat o astfel de decizie, incetarea suspendarii trebuia transmisa in REVISAL. Daca nu, acest lucru trebuie/trebuia sesizat ITM-ului.

Nu intra sub incidenta Codului Penal emiterea unei astfel de decizii.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pot solicita daune morale angajatorului, tinand cont ca toata aceasta situatie mi-a afectat starea de sanatate? Am hartii doveditoare.
Codul Muncii prevede : Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate o firma sa solicite despagubiri de la un angajat care nu a raportat la itm la timp o decizie de incetare a suspendarii unui contract de munca, iar acest lucru a dus la aplicarea de amenzi cuvantuleputere cuvantuleputere Poate o firma sa solicite despagubiri de la un angajat care nu a raportat la ITM la timp o decizie de incetare a suspendarii unui contract de munca a unui alt ... (vezi toată discuția)
Lipsa cerere incetare suspendare cim la terminarea cic carmenbn carmenbn O salariata trebuie sa se prezinte la lucru a doua zi dupa terminarea CIC pana la 2 ani,cu o cerere de incetare a suspendarii CIM.I s-a cerut,totodata,si ... (vezi toată discuția)
Sesizare la itm Muresan Felicia Muresan Felicia Sotul meu vrea sa faca o sesizare la ITM deoarece firma l-a obligat sa lucreze normal pe perioada somajului tehnic si nu a primit toate drepturile salariale ... (vezi toată discuția)