Buna ziua, as dori da stiu daca ma puteti ajuta in marea mea problema:Ieri am fost la Ambasada României din Trieste pt.a face certificatul fetei,dar din pacate nu am putut face nimic deoarece eu eram inca căsătorita cand am nascut si mi-au zis ca trebui sa fac tagada paternitati,problema este ca fostul nu vrea să vină în România sa dea declarație.De asta va scriu sa imi spuneti daca exista o alta cale de a se rezolva.Mentionez ca am hotărârea judecătorească de divort in care am declarat că nu avem copii dar nu mi-a fost de folos.Daca ma puteti ajuta va rog sa imi spuneti ca sa încep cat mai repede proceduriile.Ma scuzați ca va deranjez,o zi bună va urez.
Buna ziua
Am vorbit cu un avocat din România așa cum m-ati sfătuit dar aceasta mi-a zis ca daca fetița nu are domiciliul în România trebuie să fac aici in Italia tagada paternitati. Are dreptate sau se poate face si in Romania?
Nu se poate in baza unei declarații notariale.
Va trebui să apelați la avocat.
Dacă soțul nu se va prezenta la proces va fi un proces dificil.
Ar trebui facut testul.ADN care va costa 2700 lei.
Eu de mulți ani atrag atenția sa se divorteze pentru a nu se ajunge in astfel de situatii in care costurile sunt mult mai ridicate decât în cazul unui divorț la vremea lui.