avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum vand masina mostenita?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum vand masina mostenita?

Buna ziua! In urma cu un an tatal meu a decedat si am mostenit masina lui prin certificat de mostenitor eu si sora mea(cele doua fiice),Pe cartea de identitate a masinii e trecut inca tata. Sora e plecata in Spania, domiciliul din CI e pe jud. Vrancea si a imputernicit-o prin procura pe mama ,sa se ocupe de orice act legat de vanzarea masinii in numele ei. Mentionez ca parintii au divortat in urma cu 9 ani si mama are domiciliul in acelasi judet cu mine, Salaj.
Dorim sa vindem masina, va rog mult sa imi spuneti daca pt. vanzare e de ajuns contractul de vanzarea-cumparare numai intre mine si viitorul cumparator, chiar daca pe mostenire e trecuta si sora mea si sa ii dau viitorului cumparator o copie dupa acest certificat. Vor fi de ajuns aceste acte pt ca acesta sa radieze masina pe numele lui? Mentionez ca masina e inregistrata la primarie pe numele meu si eu platesc impozitul.
Se poate doar cu aceste acte fara a o mai implica pe sora sau mama?
Va rog mult sa ma ajutati, multumesc!
Cel mai recent răspuns: manuama , utilizator 19:22, 21 Aprilie 2019
Trebuie sa semneze si sora ( sau mama in locul ei, daca are procura).
Chiar daca sunteti trecuta doar dvs., masina apartine si surorii.
Pe contractul de vanzare sa fie trecuta si sora, iar la imputernicit mama? Stampila de la care primarie se pune? Din localitatea mea de domiciliu si din localitatea mamei? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut actele la masina cristitopor cristitopor in urma cu 8 luni am pierdut actele de la masina,toate,mai putin certificatul de inmatriculare,masina o cumparasem in urma cu 1an si 2 luni si greseala mea nu ... (vezi toată discuția)
O situatie delicata mirelina123 mirelina123 Buna ziua! In urma partajului succesoral benevol s-a stabilit cota parte a fratelui nostru vitreg iar eu si sora mea am ramas in indiviziune cu casa ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)