avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vanzare automobil in rate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vanzare automobil in rate

Buna. In urmă cu câteva luni mi-am vândut mașina și am convenit cu respectivul cumpărător ca plata sa se facă în 4 rate. Primele două au fost plătite la timp însă de la a treia rată au început să apară probleme. Cumpărătorul a invocat diverse motive de întârziere si la insistențele mele a platit jumătate din cea de-a treia rată, dupa care nimic. In momentul de față nu mai răspunde la telefoane, dar imi tot scrie ca voi primi banii, fără sa-mi dea vreo dată concretă. Ce aș putea face sa ma asigur ca imi voi primi banii? Am semnat un contract de vânzare-cumpărare si ceva document că plata se va face in rate, însă nu la notar.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:22, 23 Aprilie 2019
Este culpa dv ca v-ati asumat responsabilitatea sa tranzactionati bun mobil fara parcurgerea procedurii legale
Initial notificati oficial cumparatorul sa se achite de obligatiile convenite -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vandut autovehicul Bgd2000 Bgd2000 Am vandut un autovehicul unei persoane cunoscute si ne.am inteles sa imi dea banii in 2 rate.. Prima rata mi.a dat.o in momentul in care a luat masina de la ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa facem contract de vanzare cumparare sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua , am facut schimb de masini cu un baiat , el mi-a dat o masina care de fapt el nu avea nici un act de proprietate pe ea , in cele din urma am gasit ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament de la cineva care are parcare cu drept ... Tomix Tomix Am cumparat un apartament de la cineva care are parcare cu drept de folosinta pentru perioada existentei constructiei din partea constructorului mentionat in ... (vezi toată discuția)