Buna. In urmă cu câteva luni mi-am vândut mașina și am convenit cu respectivul cumpărător ca plata sa se facă în 4 rate. Primele două au fost plătite la timp însă de la a treia rată au început să apară probleme. Cumpărătorul a invocat diverse motive de întârziere si la insistențele mele a platit jumătate din cea de-a treia rată, dupa care nimic. In momentul de față nu mai răspunde la telefoane, dar imi tot scrie ca voi primi banii, fără sa-mi dea vreo dată concretă. Ce aș putea face sa ma asigur ca imi voi primi banii? Am semnat un contract de vânzare-cumpărare si ceva document că plata se va face in rate, însă nu la notar.
Este culpa dv ca v-ati asumat responsabilitatea sa tranzactionati bun mobil fara parcurgerea procedurii legale
Initial notificati oficial cumparatorul sa se achite de obligatiile convenite -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Vandut autovehicul
Bgd2000
Am vandut un autovehicul unei persoane cunoscute si ne.am inteles sa imi dea banii in 2 rate.. Prima rata mi.a dat.o in momentul in care a luat masina de la ... (vezi toată discuția)