Am greșit calculul unui concediu medical dar am semnătura de control financiar preventiv și a directorului economic. Pot fi tras doar eu la răspundere?
Buna ziua. Va rog sa imi spuneți si mie daca am gresit un medical si am semnătură controlului financiar preventiv si al directorului economic pot fi tras la raspundere doar eu? Va multumesc.
Fin ce am auzit da. Si aceia sunt directorul economic cu directorul general. Adică cei care isi dau acordul ca cel ce întocmește un act este bine întocmit. Multumesc
GermanAlex
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Refaceti calculele si stornati suma pe stat. De ce nu aveti sisteme informatice de calitate? Am lucrat la o firma mare particulara unde sistemul informatic era gresit (calculul era implementat gresit) pentru ca contabilul sef era venit pe pile si habar nu avea de nimic. Ani de zile nici dracu nu a verificat calculele la medicale. Cand le-am aratat greseala nu s-a obosit nimeni sa recalculeze nimic. Ce daca o firma a pierdut cateva sute de mii? Firma a pierdut si statul a castigat. Au implementat calculul corect si s-au facut ca ploua.
route
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
"Salariatii - n.m., indiferent de functie - raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor"
Oare de ce salariatii statului nu raspund de greselile pe care le fac.
Dascalu Ana
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Prima data se recupereaza prejudiciul de la persoana care a primit bani in plus daca nu a trecut mai mult de trei ani.Daca nu este de la cine sa se recupereze ,plateste cine a gresit.
Demisie
romavocar
am constatat un prejudiciu,am anuntat seful direct si personalu de la security.S-au luat declaratii de la persoanele respective care au confirmat ca s-au ... (vezi toată discuția)