avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Firma in faliment, în timp ce sunt in concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Firma in faliment, în timp ce sunt in concediu de risc..

Buna seara! Sunt in concediu de risc din decembrie 2018, în februarie 2019, firma la care am lucrat a dat faliment, si toti muncitorii au fost mutați pe noua firma, eu nu am putut fi mutată ca pierdeam concediul de risc, si am stat până luna asta pe firma aceea, eu avand concediul până la sf lunii.. problema e ca au primit un act prin care imi zice ca imi încetează contractul de muncă, nemaiputând să mă plateasca. Cum pot sa fac sa ma transfere pe noua firma? Încă o problema , concediul de risc este timp de 120 de zile, pe care eu le.am facut pana pe 15 aprilie, dar dr de familie mi a dat concediul toata luna, zicând că imi poate acorda până în sapt 30-31 de sarcina. Acum la cei de la sănătate, s a dovedit ca nu are voie sa imi dea mai mult decat cele 120 de zile , si din nou nimeni nu știe sa imi zică, ce trebuie sa fac ca sa pot continua pe noua firma, fara sa ma afecteze pe viitor.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:43, 24 Aprilie 2019
Buna ziua!
Cei de la sanatate* au dreptate, concediul de risc maternal nu poate depasi cele 120 de zile stipulate in lege ( OUG 96/ 2003 privind protectia maternitatii la locul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare).
In continuarea acestui concediu puteti primi concediul de maternitate, cele 126 de zile ( maxim 84 de zile inainte de nastere si 42 obligatorii dupa.
Si nu vad vreo problema in a va schimba contractul de munca sau incheia un nou contract de munca in aceasta perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal verona_dany verona_dany Buna, am si eu o mica problema....#-oma cine ma poate ajuta si pe mine .....despre ce este vorba ...si ce trebuie sa fac..:sorry: . Sunt o viitoare mamica ( ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc VasiAndreea91 VasiAndreea91 Buna ziua! La multi ani și un an nou fericit! Va rog sa mă ajutați cu o îndrumare, daca se poate! Sunt însărcinată în 19 săptămâni și ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)