avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu sunt căsătorit, dar voi deveni tătic. Eu cu mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu sunt căsătorit, dar voi deveni tătic. Eu cu mama copilului nu ne înțelegem și am decis că e mai bine separați, cum va decurge toată povestea după ce ea va naște?

buna seara,
nu sunt casatorit, dar voi deveni tatic...eu cu mama copilului nu ne intelegem si am decis ca e mai bine separati...cum va decurge toata povestea dupa ce ea va naste?
ma refer la termenii si condintiile acordarii custodiei comune, cum e cu pensia de intretinere?
precizez faptul ca nu am cazut de acord cu ea in nicio privinta?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 14:47, 2 Mai 2019
Jane taticul vrea doar sa stie innainte tot ce se poate face ca sa nu mai alerge atunci in toate partile. Este admirabil, mai ales cand multi in aceasta situatie ar evita orice raspundere si s-ar eschiva in orice fel de la plata oricarei sume.
ce are de facut i-am zis de la primul mesaj. ce nu stie taticul, e ce vrea mama de fapt si asta nu are cum sa anticipeze sau sa stie de acum. La momentul ala , o sa vada si functie de asta va actiona.. daca il lasa sa vada copilul, daca nu il lasa, se adreseaza judecatoriei.
daca mama pleaca, naste in strainatate, ii recunoaste altceineva copilul.. se pierde in lumea asta si adio. deci.. nu avem cum sa anticipam ce va fi.
nu sti, nici in ce luna de sarcina e.
Sarcina are 23 saptamani...zilele astea tre' sa faca ecografia 4 d morfofetala si analizele...tre' sa ma intalnesc cu ea sa.i dau o parte din banuti...asa cum am spus mai sus am inregistrari audio ale convorbirilor telefonice cu ea, cât si ambientale, precum si mesaje prin care se poate observa clar caracterul ei si care e motivul real al despartirii, adica crizele ei de a se impune cu care nu am putut fi de acord... ma interesa si partea pecuniara in ceea ce priveste pensia de intretinere...din cate stiu ea se poate face si in natura (hainute, hrana, medicamente etc). In cazul asta, care sunt conditiile prin care instanta poate decide asupra acestui aspect? Daca instanta respinge aceasta forma si admite ca plata sa se faca in bani, din cate am studiat, iccj a statuat faptul ca, norma de hrana si echipament nu intra in venitul dupa care se calculeaza acea 1/4 din venitul net. De asemenea, tot in acea hotarare a iccj, asa am inteles eu, nu ar fi incluse la calcul nici sporurile de risc care tin de refacere...in componenta salariului meu mai intra un spor de suprasolicitare neuropsihica care nu se modifica de la o luna la alta, apoi spor de toxicitate, spor de noapte si spor de 75% pt munca prestata in zile de sarbatori legale sau de repaus. Astea 3 fluctueaza in functie de luna.




[
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Daca se stabileste pensia in procent, nu e o problema ca venitul dvs difera de la o luna la alta.
Norma de hrana nu se ia in calcul si nici sume de bani care reprezinta venit cu destinatie speciala cum ar fi acel spor de refacere, insa alte sporuri, nu vad de ce nu s-ar lua in calcul.. cel de noapte si ore suplimentare, pt munca in zile de repaus.
Ramane de vazut, mai conteaza si suma ce rezulta raportat la nevoile copilului.
In ce priveste pensia in natura, cam rar se stabileste asa daca parintii nu cad de acord.
Sa va pastrati dovezi ca dvs contribuiti la cheltuielile sarcinii.
Pana naste mai e, poate reusiti sa aveti alta relatie cand se naste copilul si sa puteti fi parinti buni pt copilul dvs.

apasati pe raspunde, cand vreti sa raspundeti.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Stimate domn, dv. doriti sa stiti care sunt variantele pentru fiecare varianta de viitor... nu se poate face asta aici. Pentru ca fiecare varianta are 10 mici subvariante care depind de situatia de faprt.
Intai: recunnoasterea copilului. este corect ca nu aveti nevoie de acordul mamei ca sa recunoasteti copilul, dar nu puteti recunoaste un copil neidentificat. La datele lui de identificare nu aveti acces decat daca mama e de acord. Si atunci... pana si recunoasterea are mici variatiuni de cum decurge in functie de cum evolueaza relatia dv. cu doamna, daca stiti cand naste, la ce spital etc.
De aceea va spun, mergeci si vorbiti cu un avocat sau cu 2-3, ca va scriem aici variante pana ne dor mainile si greu acoperim o parte din variante clar.
Concentrati-va pe situatia actuala, nu va inrtalniti cu doamna sa-i dati bani de analize, dati-i in cont. 4 D e o prostie, dar ma rog... Discutati: cat âte costa? Atat? Iti tirmit jumatate in cont, acoperi cealalta jumatate? Te descurci? Ai nevoie sa te insotesc, te-ai simti mai bine?
Colaborati, e important. Atat cat veti colabora acum atat veti primi colaborare mai multa mai tarziu. Creati o relatie reala acum, relatie de parinti, relatie post separare, una sanatoasa. Perioada asta conteaza, implicati-va. Nu ii spuneti nu, ii spuneti ca va ganditi. Nu refuzati din start un tip de colaborare, ajutor, solutie de care are doamna nevoie. Va puteti lua timp sa va ganditi la ea.
Inca odata, vorbiti cu un avocat. In functie de cum veti proceda in perioada urmatoarelor 7 luni veti avea nevoie mai multa sau mai putina de avocat dupa nasterea copilului dv. Ar fi bine sa fiti pregatit.

Alte discuții în legătură

Copil in afara casatoriei ender73 ender73 Salut, Am o relate in afara casatoriei. In urma acestei relatii voi deveni tatic in scurt timp. Cum in viitorul apropiat nu pot divorta as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Santajat Florin_2009 Florin_2009 Buna ziua. Fosta mea prietena mi-a dat vestea ca e gravida cu mine si ca daca nu-i dau bani de avort (3+ luni) face copilul si voi plati pensie alimentara (nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, ... gLa991 gLa991 buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, de cativa ani, iar fosta e insarcinata in 8.5-9 luni...dupa o perioada foarte ok, a ... (vezi toată discuția)