avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis

Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei legale si am ajuns din urma doua autovehicule care circulau cu 40 50 km/h. M am angajat in manevra de depasire, rusind sa trec de primul vehicul pe linie discontinua, iar in cazul celui de al doilea, a accelerat cand sa il depasesc si am prins linia continua. De pe un drum lateral venea masina de politie (nu erau cei de la rutiera) care m a tras pe dreapta pe mine si pe cel de al doilea sofer drept martor. Mi s a suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile. Acum vin cu cateva nelamuriri.
Procesul verbal este complet DAR coordonatele gps sunt gresite, introduse pe internet ma da undeva la vreo 50km departare in camp.
Dovada eliberata pe 15 zile are cel de al doilea prenume gresit.
Nu sunt poze sau filmari de la fata locului sau alte dovezi ca ceilalti soferi se deplasau cu jumatate din viteza legala pe acea portiune de drum.
Am vreo sansa sa imi recuperez permisul prin contestatie ? Mentionez ca in 11 ani de cand sunt sofer nu am nici macar o amenda pentru centura
Multumesc !
Edit : dupa linia continua urma din nou discontinua si aveam cel putin 500 metri vizibiliate in fata si nu venea nici o masina din sens opus
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Cpr12345, utilizator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 20:01, 24 Aprilie 2019
Cum ziceti dvs. Mi-e lene sa va demonstrez contrariul, oricum nu l-ar ajuta cu nimic pe initiator.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis (depasire "neregulamentara") sevraj929 sevraj929 buna seara, mi-a fost suspendat permisul in urmatoarele imprejurari: m-am angajat in depasirea a doua vehicule deodata perfect regulamentar (pe linie ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru depasire pe linie continua dragos280 dragos280 va relatez urmatoarele; in data de 8 martie ma deplasam dinspre vaslui spre iasi.aproape de intrarea in iasi (pe bucium,drum dificil datorita ... (vezi toată discuția)