avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport copii, probleme cu certificatul de naștere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport copii, probleme cu certificatul de naștere

Buna ziua ma numesc Andreea si am intrebare am fost la bonn sa fac certificat de nastere la baiat si nu am putu din cauza ca pe sentința mea de divorț scrie data de ianuarie 2017 si eu am nascut in august tin sa precizez ca eu si fostul soț numai locuiam de 2 ani împreună va rog ajutatima cum pot sa fac certificatul copilului adica eu nu pot părăsi germania deloc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:57, 16 Mai 2019
Unde s-a nascut copilul, in ce tara? Copilul a fost recunoscut de fostul sot? A fost recunoscut de altcineva? Copiii nascuti in cadrul casatoriei sunt automat recunoscuti de catre sot, dar cei nascuti dupa divort banuiesc ca nu sunt recunoscuti automat.
Copilul din casatorie are ca tata pe sotul mamei. Asta prevede Codul Civil. La dvs. avand in vedere ca ati divortat in ianuarie se presupune ca la data conceptiei copilul este un copil din casatorie. De la data nasterii copilului scazand cele 9 luni ar rezulta ca este copilul exului. Deci nu aveti ce face decat sa-l treceti pe numele fostului sot, dupa care acesta face tagada si intr-un final il recunoaste concubinul dvs. (daca vrea).
Stabilirea filiaţiei
Art. 412
Timpul legal al concepţiunii
(1) Intervalul de timp cuprins între a trei suta şi a o sută optzecea zi dinaintea naşterii copilului este timpul legal al concepţiunii. El se calculează zi cu zi.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere alinaionascu alinaionascu buna dimineata am nevoie de ajutor am fost casatorita in urma cu 5 ani am divortat anul acesta dar in timpul casatoriei am ramas insarcinata su actualul ... (vezi toată discuția)
Timpul legal de conceptie Lucian27 Lucian27 M-am nascut la 03.05. 1945,care ar fi perioada de conceptie legala. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Naștere dupa divort Thatha Thatha Bună ziua! Am divorțat în urma cu câteva luni, iar luna viitoare voi da naștere unui copil, fostul sot fiind tatăl copilului. Trecand mai puțin de ... (vezi toată discuția)