va deranjez cu o intrebare, am urmatorul caz, administratorul, este cetatean strain, adica are dubla cetatenie, are doua firme in Romania, lunar, vine in tara, in interes de serviciu, cel mult 2-3 zile,cheltuielile cu transportul (bilet de avion), cazare hotel etc, nu-i sunt recunoscute si decontate de firma de contabilitate din Romania, ce poate sa faca? poate primi o indemnizatie de conducere, sau sub alta forma? si daca da, ce taxe si impozite i se retin? la dumnealui in tara unde locuieste(Israel), este pensionar in prezent, la limita de varsta.
Buna ziua,
Poate opta pentru varianta cu indemnizatia de conducere, insa este un venit asimilat salariilor daca va obtine o suma dintr-un contract de administrare incheiat intre dumnealui si firma. Taxele sunt cele cunoscute 10% impozit salarii, CAS 25%,CASS 10%,contributie asiguratorie 2,25%. Va fi declarat de firma de contabilitate asemenea unui contract de munca in declaratia 112 .
Varianta 2,in cazul in care este si asociat, ar putea ridica dividende dupa plata unui impozit de 5% . E necesara obtinerea unui numar de identificare fiscala de la ANAF in aceasta a doua varianta.Nu se datoreaza alte taxe pentru dividende, fiind cetatean strain cu domiciliul in afara Romaniei.
Delegatii;cazare
baltazar
Sunt legale cheltuielile cu cazarea (la hotel) neinsotite de o delegatie? Eu cred ca nu,dar "seful" ma contrazice si "umple "actele fiecarei luni cu astfel de ... (vezi toată discuția)