avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CAS si CASS pe I I
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CAS si CASS pe I I

sunt salariat la o firma de mai multi ani, iar anul trecut am lucrat in paralel 8 luni pe Intr Indiv. Tocmai imi completez declaratia unica si vreau sa stiu daca in cazul acesta mai platesc CAS si CASS pt activitatea de pe I I. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: djtudor , utilizator 15:13, 25 Aprilie 2019
Nu coteaza ca in acelasi timp cu activitatea pe I.I. ati mai avut si un contract de munca valabil in alta parte. Ca sa vedeti daca trebuie a platiti 10% cass si 25% cas pe I.I. trebuie doar sa vedeti daca venitul net anual adica venitul brut incasat - cheltuieli deductibile anuale platite la I.I. sunt peste plafonul rezultat din calculul 8 luni x valoarea salariului minim brut pe economie lunar din 2018. Daca trebuie sa platiti, procentele se aplica la valoare plafonului de mai sus.
Multumesc, sumele incasate sunt sub plafon, deci mi-ati dat o veste buna inainte de Paste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa ia in considerare brutul sau netul florinn28 florinn28 Salutare! Am pfa .Vreau sa intreb daca eu ca pfa am obtinut 24580 ron iar plății furnizori a fost de 11765 ce bani ma obliga sa platesc cas cass pensie ... (vezi toată discuția)
Sanatate pfa Reli15 Reli15 Daca sunt angajat si am si pfa separat, platesc sanatatea si la pfa, in moment ce imi opreste din salariu? (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2019 bulzanv bulzanv Ce impozite trebuiesc platite de PFA inreg cu venituri in sistem real? Multumesc (vezi toată discuția)