Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati cu o problema. Sunt departit de sotie dar nu divortat. Parintii ei au murit acum 2 ani si acum vrea impreuna cu sora ei sa faca succesiunea. Dar sora renunta la partea ei in favoarea sotiei din cauza ca are datorii la banca urmand ca sotia mea care mosteneste tot sa lase prin contract vanzare-cumparare sau donatie nepoatei partea surorii. Intrebarea mea este daca fiul nostru poate sa atace acest contract de vanzare-cumparare sau donatie (nu stiu exact cum o sa procedeze)? Va multumesc!
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
vreti sa va montati fiul impotriva mamei? contractul de vanzare nu poate fi atacat, daca e bine redactat. donatia se poate ataca, dar doar cand fiul dvs va deveni mostenitor.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu mai e in termen sora sa poata renunta, chiar daca ar fi fost, creditorii se pot opune. La fel, se pot implica si in partaj.
Decat sa se incurce in acte si sa ramana in coproprietate sotia cu nepoata, mai bine ii da sula pt cota ei sau vand impreuna si mai departe e treaba surorii ce face cu banii, daca ii da la banca sau fiicei ei.
Intrebarea mea e ce treaba are fiul dvs cu partea ce i s-ar cuveni surorii sotiei..
Daca ar dona, da ar putea fi vb de incalcarea rezervei succesorale, daca ar vinde, da, ar putea ataca actul ca donatie deghizata, dar nu cred ca se va complica sa atace un act de ce forma ar fi, daca stie care e situatia reala.
Donatie
cojanioana
buna ziua,
as avea cateva intrebari referitoare la o donatie pe care are trebui sa o primim de la soacra mea.
Soacra mea are un imobil dobadit prin ... (vezi toată discuția)