avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Achizitie directa
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Achizitie directa

Implementez un proiect in cadrul POR axa fin. 4, sprijin microintreprinderi.
Am avut in proiect achizitie echipamente IT si software in valoare estimata de 11.000 eur.
Pentru asta am facut achizitie directa.
Problema este ca in planul de activitati am avut prevazut si un Caiet de sarcini, care nu era necesar pentru achizitie. Era necesar doar pentru a realiza activitatile d.p.d.v. tehnic.
In caietul de sarcini am precizat ca se va achizitiona "Laptop HP".
Prin aceasta gresala, achizitia laptopurilor devine o cheltuiala neeligibila?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Meda Ortansa VASILE , Consultant credite si finantari 18:10, 25 Decembrie 2009
In general in conctracul de finantare este precizat in mod expres respectarea legislatiei achizitiilor publice .
In aceste conditii suma de 11.000 de euro se incadreaza la achizitii directe insa , este ideal sa demonstrati ca si in acest caz ati respectat principiile achizitiilor publice in special faptul ca ati cheltuit judicios grantul public .
De aceea intocmirea unui Dosar de achizitie conform OUG 34 ar fi o solutie care va garanta bunele dvs intentii in alegerea celor mai bune propuse raport calitate/pret . Cateva oferte simple din care sa reiasa preturile de piata ale echipamentelor ar fi o dovada a faptului ca ati cercetat piata inainte de a decide furnizorul .
In ceea ce priveste faptul ca in caietul de sarcini ati specificat Marca de producator pot spune ca in conformitate cu Legislatia in domeniul achizitiilor publice acest lucru este interzis expres . In caietul de sarcini trebuie sa decsrieti parametrii tehnici ai echipamentului pe crea doriti sa il achizionati si nu firma producatoare .
Sper sa va fi fost de folos .
Daca mai aveti nevoie de detalii imi puteti scrie la datele de contact din profilul meu www.avocatnet.ro/118281 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea caietului de sarcini Apolodor Apolodor Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine asupra unei mari probleme. S-a publicat un caiet de sarcini pentru achizitia unui aparat pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Caiet de sarcini billabong billabong in cazul unei cereri de oferta ,autoritatea contractanta trebuie sa intocmeasca un caiet de sarcini ,caiet intocmit de biroul de achizitii.daca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Achiziþii publice, procedura :achiziþia directã kyra kyra Vă rog să mă lămuriţi, ca în cazul în care aplicăm procedura de achiziţie directă, ce fel de acte justificate trebuie să conţină dosarul de ... (vezi toată discuția)