Mama mea a decedat de curind. Citiva ani inaintea decesului, la sfatul si sub autoritatea notarului “A”, a intocmit dispozitia Dnei testamentara “Testament”, care se afla acum in posesia mea. Citeva luni inaintea decesului insa, a primit si acceptat sfatul unui alt notar “B”, precum ca ”donatia” ar fi fost forma “mai convenabila” de transfer al bunurilor, fie mobile sau imobile. S-au inceput in consecintza, de catre notrul “B”, formalitatile de donatie a bunurilor mamei catre fiu. Notarul “B” a produs un document (imputernicire) prin care se arata intentia mamei de a face donatia bunurilor Dnei catre fiu. Decesul neasteptat face insa ca “donatia” sa nu fie finalizata. Intrebare: Dat fiind faptul ca exista TESTAMENT autorizat de notarul “A”, precum si intentia de DONATIE inregistrata de notarul “B”, ce calea legala trebuie abordata pentru solutionarea cu finalizare a actiunii de succesiune, retinind faptul ca nu exista succesori de niciun grad 1-4, exceptindu-ma pe mine. Sint interesat si prospectez a colabora cu autoritate avocat/notar pentru a finaliza succesiunea.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Procura a încetat prin deces.
Drept urmare, dezbateti succesiunea in baza testamentului.
Competenta aparține oricărui birou notarial din circumscripția judecătoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu
Succesiune
aanny2006
Buna seara! cu 1 luna in urma tatal meu a decedat, nu exista testament,mentionez ca am un frate si mama, ma intereseaza daca nu se face succesiunea in cele 6 ... (vezi toată discuția)
Moștenire.
rrobi
Bună ziua !Am un testament lăsat de către mama mea în care stipulează că îmi lasă toate bunurile imobile prezente și viitoare ,iar fratelui meu ... (vezi toată discuția)