avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost aleasă președintă a asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost aleasă președintă a asociației de proprietari, însă fostul administrator refuză să-mi dea actele asociației și ștampila. Cum le pot recupera?

In urma cu 1luna am preluat o asociatie de (inca locatari) cu mari probleme.Administratorul functiona fara contract de munca,nu exista presedinte,comitet executiv,asociatia are datorii si executari silite.Am fost aleasa Presedinte in urma Adunarii generale reconvocate a locatarilor insa fostul administrator refuza sa mi puna la dispozitie actele asociatiei si stampila.Intrebarea mea este cum pot recupera actele asociatiei si mai ales stampila.Mentionez ca am facut plangeri penale la politie si parchet.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In mod normal stampila nu trebuie sa se afle in posesia administratorului. Daca asa s-a intamplat pana acum, a fost ca la asociatia respectiva domneste haosul!

2. Important este sa intrati in posesia arhivei asociatiei. Cenzor aveti?

3. Poate puteti merge la primarie, biroul/serviciul asociatii de proprietari cu o notificare in acest sens. Rugati sa va ajute, iar fostulului administrator s-ar putea sa i se "ridice" Atestatul

4. Daca va angajati un nou administrator, pe perioada imediat urmatoare, plecand de la ultima lista de plata afisata si in baza facturilor primite, acesta poate sa continuie activitatea. Afandu-va in situatia descrisa, nu aveti nevoie de stampila - ce sa faceti cu stampila?

5. Sunt de acord cu opinia exprimata mai sus de catre @ynocentta.

Succes!
Asociatia nu a avut presedinte,cenzor sau comitet executiv!Eu am fost aleasa presedinte in urma adunarii generale a locatarilor reconvocata.am procedat la instiintarea administratorului prin mandat postal ca in termen de 15 zile sa predea documentele.a fost instiintat si personal de catre mn semnand ca a luat la cunostinta ca trebuie sa predea.mentionez ca administratorul nu are atestat si nici contract de munca cu asociatia!eu am anulat la ziar stampila aflata la el si am facut o noua stampila a asociatiei.am angajat cu contract un nou administrator care a incasat dupa ultimele lui liste de plata.am angajat un cenzor cu contract(expert contabil)in vederea efectuarii unei expertize.insa ne lovim de refuzul politiei de a ne ajuta sa recuperam documentele.urmeaza sa merg la primarie cu o instiintare ca am preluat asociatia si datoriile aferente(aprox. 7miliarde lei vechi).primaria stie problemele asociatiei insa ni s a spus ca ei pot doar sa il amendeze.ceea ce s a si intamplat!suntem disperati...nu stim unde sa mergem si la ajutorul cui sa mai apelam.mentionez ca am facut plangeri la politie,parchet,primarie,itm!am mers chiar si la toti furnizorii cu adrese si am modificat adresa de facturare.pt ca noul administrator sa primeasca toate facturile,specificand ca vechiului administrator sa nu i se mai elibereze nici un fel de document al asociatiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2019
Asociatia58, utilizator
acest răspuns util
Recunosc ca ati facut "miscari" bune.
Nu stiu din ce cauza ati asteptat atat de mult.

Primaria o sa-l amendeze pe fostul administrator cand o face plopul pere: nu are certificat de pregatire profesionala, nu are atestat, asa ca nu va faceti iluzii. Ca il amendeaza sau nu, acest lucru, chiar nu va ajuta de nicio culoare. Poate reusesc sa-l determine sa va inapoieze arhiva, dar daca el stie ca are probleme, o sa zica ca a pierdut-o sau i-a fost furata!
Cu ITM-ul este cam aceeasi situatie. Inspectorul ITM, ar fi avut un atu daca venea in timp ce acesta avea program. Ii cerea documentele de angajare si gata amenda. Faza este ca amenda si asociatia si nu cred ca asta asteptati...
Eu as merge "pe fir", inapoi si as vedea cine l-a angajat, in ce conditii, salariul, fisa postului. Cum sa-l lasati de capul sau atat de mult? Cineva a "girat" pentru el... Vedeti, poate mai activeaza pe undeva - poate va ajutati intre dvs.
Ati facut foarte bine ca ati apelat la o firma de cenzorat, dar nu stiu daca o sa va poata ajuta cu verificari din perioada anterioara. Datoriile istorice la furnizori, trebuiesc verificate, poate unele dintre ele s-au prescris (in special penalitatile la, daca nu cumva furnizorii v-au actionat in instanta pana acum).
Cenzorul actual sa verifice absolut totul, vedeti, poate aveti si multi restantieri care au dus-o in doru' lelii cu achitarea debitelor, dati-le termen max. 1 luna sa-si achite restantele, daca nu, pregatiti-le dosare in instanta (trebuie sa recuperati arhiva - trebuie sa mergeti in audienta, personal la seful sectiei de politie din zona dvs. si sa va ajute ).
Tot cenzorul sa va intocmeasca o situatie a elementelor de activ si pasiv pentru a vedea cu exactitate unde va aflati. Trebuie fortata un pic nota cu disciplina, intocmiti-va regulamente interne (va putem ajuta), reduceti la maximum posibil perioada scadentelor pentru a face rost de lichiditati si sa va continuati activitatea.
Luati masuri urgente, impreuna cu membrii com. executiv, pentru transformarea in asociatie de proprietari. Pentru acest lucru, parcurgeti cu foarte mare atentie prev. L 196/2018.
Personal va doresc mult succes!
Da,cineva a girat pt el...fostul primar care l a tinut in brate in tot acest timp si in aceste conditii.niciodata nu a avut contract de munca cu asociatia,a preluat o ilegal smulgandu i actele din brate fostului admin.salariul si l a facut singur,imputerniciri cu semnaturi false de la locatari si asa mai departe.a fost pur si simplu de capul lui si numeni nu a luat masuri de frica(este bine infipt politic) sau pt ca il cunosteau de ani buni si le era rusine.eu locuiesc in acest bloc de 5 ani si recent am descoperit aceste probleme intamplator si am luat masuri.restantele locatarilor cumulate pe toate cele 8 scari ale asociatiei sunt de 2miliarde lei vechi pe cand debitele catre furnizori ajung la 7miliarde lei vechi.avem executari 20 executari silite si alte procese pe rol,datoriile acestea nu se prescriu.cum il putem trage la raspundere pe fostul admin si cum putem recupera documentele si banii cand nimeni nu ne intinde nici o mana?politia spune ca e treaba primariei iar primaria spune ca nu are ce sa i faca si ne trimite la politie!
acest răspuns util
Oare cati ani vor mai trece pana nu se va mai vorbi de miliarde de lei vechi cand de fapt de 14 ani sunt doar lei noi ?? Miliardele dau impresia ca valoarea e mai mare, probabil?

Alte discuții în legătură

Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)
Executare silita gigif gigif hristos a inviat! As.de proprietari este sub executare silita din octombrie 2005 datorita neachitarii sumelor datorate la radet(incalzire ... (vezi toată discuția)
Delapidare administrator asociatie proprietari anakin70000 anakin70000 Buna ziua, avem o situatie de delapidare, si as dori sa va rog sa ma sfatuiti cum sa procedam si impotriva cui sa ne indreptam.Situati este ... (vezi toată discuția)