avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un imobil ultracentral a fost invadat de gândaci ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un imobil ultracentral a fost invadat de gândaci imenși, negri, care vin din canalizarea orașului. Cine ar trebui să intervină pentru asanarea focarului de infecție, cui să i se adreseze asociația de proprietari?

Cine ar trebui sa intervina pentru asanarea unui focar de infectie la un imobil ultracentral invadat de gandaci imensi,negrii, care vin din canalizarea orasului si patrund pe traseul conductelor de apa si scurgerilor pana la etajele superioare?Cui ar trebui sa se adreseze Asociatia de Proprietari?
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:14, 6 Mai 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia ce-a mai buna a fost data de catre @ynocentta.
Conducerea as. prop. sa caute oferte pentru desinsectie. Incheiati un contract de prestari de servicii de desinsectie. Daca dupa desinsectie efectele nu se "vad", prin contract ii obligati sa repete ori de cate ori este nevoie pana cand carcalacii dispar. In acest mod au sa dispara.
Acesti gandaci "nu vin" pe conductele de evacuare, iar faza cu firma de instalatii este de-a dreptul haioasa... In fine, solutia este desinsectia repetata, adica mai intai se omoara insectele adulte, apoi la 5-7 zile cand ouale eclozeaza, se distrug si gandaceii din generatia urmatoare. In doua "sedinte" de desinsectie, rezolvati cazul.
Intrebare: Acesti gandaci au o preferinta pentru zonele ultracentrale? Adica care este legatura intre ultracentral si carcalaci?
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Adam Grecu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orasul in care locuiesc eu este "plin" de asemenea gandaci! Si cei de la case si cei de la blocuri se plang ca apar gandacii in casa. Eu am scris la Primarie, dar ma indoiesc sa faca cineva ceva.
O desinsectie/deratizare la scara mai mare - prin serv. specializat din Primarie ar fi de bun augur, insa onor notabilitatile dvs. au alte probleme acum (vin alegerile) - dar poate ca, chiar acum ar fi bine sa-i impulsionati pentru rezolvarea acestei chestiuni.
Totusi, la blocuri - fiecare as. prop. poate sa demareze o actiune proprie in sensul acesta, cautati firme serioase de unde stiti, intocmiti contracte de prestari de servicii cu clauze clare, garantii.
La case particulare, se va proceda cam tot asa, insa este mai greu, asa ca fiecare gospodarie trebuie sa-si faca propriea desinsectie.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsol tehnic plin de gandaci... dianamonica dianamonica Buna seara, Locuim la parterul unui imobil vechi, cu 4 etaje si ne confruntam cu o problema destul de spinoasa. Inca de cand ne-am mutat, anul trecut in ... (vezi toată discuția)
Reglementari legale privind obligativitatea asigurarii periodice sau la nevoie a dezinsectiei de catre asociatia de proprietari iuliandrv iuliandrv in ultimele 3 saptamini si fac de cap gindacii de bucatarie si de canal in blocul in care locuiesc. desigur sunt citiva proprietari care probabil maninca supa ... (vezi toată discuția)