avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmaș de 25% din pensia soțului decedat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmaș de 25% din pensia soțului decedat

Hristos a inviat!
Tatăl meu are 63 de ani, a ieșit la pensie in 2018, are pensie de limită de vârstă, peste 40 de ani de căsătorie. Mama mea a murit în 2017. Când poate cere, conform noii legi a pensiilor, ajutorul de 25% din pensia celui decedat?
Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:44, 2 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdată nu avem în vigoare o nouă lege a pensiilor. Legea din prezent nu permite cumularea pensiei de drept cu pensia de urmaș.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmaş,supraviețuire eneaflorin798@yahoo.ro eneaflorin798@yahoo.ro Mama mea are 80 de ani,şi o pensie minimă. Tata a murit în 2001 cu o pensie de limită de vârstă de la data cînd a murit de 1000000 şi ceva.Mai poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara, a intrat în vigoare aceasta lege ? : " soţul supravieţuitor ... Galmeanu Galmeanu Buna seara, A intrat în vigoare aceasta lege ? : \" Soţul supravieţuitor poate primi un ajutor de 25 % din pensia celui decedat, dacă au fost ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - sotie supravietuitoare selon87 selon87 Va salut si va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat ! Succint, va expun situatia : Casatoria s a infaptuit in Februarie 2001- decesul sotului in ... (vezi toată discuția)