avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie asociatie proprietari

Buna ziua!
Puteti sa-mi spuneti de cine este suportata chiria pentru asociatia de proprietari?
De luna aceasta vad ca apare pe lista , a aparut un nou articol ? Unde-l putem citi?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:35, 8 Mai 2019
La ce articol va referiți?
Legea nu a suferit modificări din cate stiu eu.
Chiria este suportata de catre persoana fizica sau juridica care beneficiaza de partea comuna condominiu inchiriata
Radu,
Sediul asociatiei dvs. este intr-un spatiu aflat intr-un bloc, spatiu comun care ar fi putut fi folosit doar de catre proprietarii scarii respective, intelegeti?
Acum, daca ne informezi din cate blocuri este compusa asociatia putem dezvolta discutia, adica toti ceilalti proprietari trebuie sa contribuie la costurile spatiului respectiv (chirie, intretinere, energie electrica, curatenie).
Daca asociatia este constituita doar pe scara dvs., nu cred ca conducera a decis chiar asa, adica eu sa-mi platesc chirie pe un spatiu comun care prin definitie este si al meu.
Vino cu amanunte, sa intelegem cum sta treaba.
Asociatia de locatari este in alt bloc, nu in bloc care locuiesc. Presupun ca asociatia a inchiriat acel spatiu de cand s-a infiintat, dar pana acuma nu ne-a aparut pe lista aceasta rubrica cu chirie asociatie.

ynocentta a scris:

Chiria este suportata de catre persoana fizica sau juridica care beneficiaza de partea comuna condominiu inchiriata

Stimate domn,
Asa cum am presupus, as. prop. a inchiriat acel spatiu pentru activitatea asociatiei - care-i problema?
Pana acum nu s-a perceput chirie - nu stiu de ce, insa de acum inainte, se va percepe.
Faza este ca, in mod normal aceasta cheltuiala nu trebuie sa apara in mod distinct pe lista de plata. Aceasta cheltuiala trebuie pusa incadrata la rubrica "cheltuieli administrative", alaturi de alte cheltuieli specifice. Sunt curios care este valoarea pe care as. prop. o repartizeaza fiecarui proprietar...
Probabil ca este o hotarare a AG sau o decizie a com. ex. in sensul acesta.
Va dau un exemplu: la noi in asociatie valoarea chiriei este de 175 lei/luna si fiecare proprietar trebuie sa achite cam 0,0077 lei/luna (avem o asociatie relativ mare); daca asociatia dvs. este mai mica, atunci suma repartizata va fi mai mare, dar oricum, nesemnificativa. Este o suma atat de mare, va depaseste bugetul lunar? Eu zic ca nu si va sfatuiesc sa o tratati cu intelegere si respect!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc rezidential este normal sa apara pe listele lunare de plata a cheltuielilor de intretinere? husseincudop husseincudop Blocul incare locuiesc are inchiriat un spatiu de la parter unei societati comerciale cu mai multi angajati. Pe listele de plata lunare ale cheltuielilor la ... (vezi toată discuția)
Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)