avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare persoana in pensie de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare persoana in pensie de boala

Buna ziua. Este voie sa angajam o persoana care este in pensie de boala cu drept de lucru 4 ore la ingrjit batrani la domiciliu in Germania? Multumesc
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 22:30, 2 Mai 2019
Este o problema complexa , avand in vedere ca i s-a redus capacitatea de munca la jumatate....

Activitatea profesională din Germania presupune doar prezenta a numai 4 ore/zi ?
Avand in vedere ca ingrijeste un batran bolnav ea trebuie sa lucreze cand este solicitata de acesta. Sa ii faca mancare, curatenie, sa ii dea medicamentele, sa il toaleteze,; daca se simte rau poate o solicita si noaptea. In mod normal ar trebui ca ea sa isi faca programul de munca in asa fel ca sa nu depaseasca 4 ore pe zi; dar e greu de facut asta in practica.
ca sa se faca 4 ore/zi asta inseamna sa aiba un contract de munca timp partial...iar conform codului muncii trebuie sa declare intervalul orar in care sunt aceste 4 ore....cam complexa treaba...

Editat ; citare raspuns anterior
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt angajat cu jumătate de normă (4 ore/zi) ca ... raduv82 raduv82 Bună ziua, sunt angajat cu jumătate de normă (4 ore/zi) ca și recepționer la un hotel. Având în vedere că mai am un loc de muncă, la care sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Internare camin de batrani impotriva vointei fuuuuuu fuuuuuu Buna ziua, bunica mea a suferit in vara asta de mai multe afectiuni acute si a stat mai multe luni internata intr-un spital, timp in care nu a vrut deloc sa se ... (vezi toată discuția)