avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere

Bună ziua! Am 58 de ani. La emiterea certificatului de naștere a fost adăugată o litera la nume. De asemenea și numele tatălui, care trăiește, și al mamei au fost modificate la fel. Nu mai am frați, vor fi probleme la moștenire?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:48, 4 Iunie 2019
Categoric. Dupa ce va rectificati certificatul de nastere/casatorie, veti solicita rectificarea tuturor actelor. Va veti face un alt act de identitate, permis de conducere, pasaport, astfel incat toate documentele sa va bata cu cele ale parintilor. Practic tatal va da numele si dvs. si mamei. Deci asa cum este corect numele tatalui dvs. trebuie sa fie inscris atat la dvs. cat si la mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La decesul tatălui meu am descoperit ca numele lui de familie este cu â din a, nu î din i cum este scris la mine și la fratele mai mic. vom avea probleme la succesiune? myinfo myinfo Buna ziua, la decesul tatalui meu am descoperit ca de fapt numele lui de familie se scria cu â din a si nu î din i cum eu si fratele mai mic avem numele ... (vezi toată discuția)
Numele mamei trecut gresit in certificatul de nastere LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Persoana X are un certificat de nastere de tip vechi in care apar atat numele si prenumele tatalui scris corect, dar prenumele mamei este scris ... (vezi toată discuția)
Nume de familie scris gresit ioanaDD ioanaDD buna ziua.Numele de familia al tatalui meu este cu A,iar al meu este cu I,au gresit o litera.In caz de o mostenire sau acte,ceva, poate fi vreo problema? (vezi toată discuția)