avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dobandirea Cartii de Munca , din anul 1989
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dobandirea Cartii de Munca , din anul 1989

Salut...

... fiind nou pe acest forum (nota 10; foarte util) as dori sa-ntreb cum pot sa-mi dobandesc Cartea de Munca ( asta daca denumirea nu s-a schimbat intre timp) ?
Mentionez :
- am lucrat intre anii 1986-1989 la o intreprindere ( miniere) care ulterior s-a ....desfintat.
- Un an de zile din stagiului militar l-am muncit in Valea Jiului.
- dupa stagiul militar am fost reincadrat la Intreprinderea miniera ( fiind cu contract de munca ; am absolvit scoala-profesionala...) pina in Martie 1989 cand am decis sa parasesc (ilegal -fraudulos) Romania.
...Astazi dupa doua deceni ma intereseaza cum pot dobandi acesta Carte de Munca sau ceva asemanator pentru a face dovada " maine" cu ea la Casa de Asigurari - Pensii , aici in Austria.( tara care m-a adoptat ).
.

Multumesc anticipat !
Cu respect
FarkasM
Cel mai recent răspuns: lipo , utilizator 09:49, 24 Noiembrie 2009
Daca v-a ramas cartea de munca la intreprinderea miniera care s-a desfiintat, atunci trebuie sa faceti cateva sapaturi sa vedeti cine a preluat dosarele de personal si cartile de munca ale acestei intreprinderi.
Se poate intampla ca acestea sa fi fost preluate de o alta societate sau sa fi fost depuse la arhive.
Cand veti afla unde se afla veti merge acolo si veti face o cerere de eliberare.
Carnetul de munca ar trebui sa fie in arhiva intreprinderii miniere. Daca societatea nu mai exista si patronii nu au deschis o alta firma (care sa aiba intr-un colt si arhiva vechii intreprinderi), atunci verificati daca nu cumva au fost predate la ITM.
Incercati mai intai sa luati legatura cu cineva din tara care sa va spuna ce s-a ales de firma respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca costicostita costicostita Am doua carti de munca, una in continuare la cealalalta. Pe prima am 7 luni vechime. Mi se ia in considerare pentru stabilirea vechimii in munca? (vezi toată discuția)
Reconstituire ani de vechime Patrik1 Patrik1 Bună ziua ... Precizez de la început ca am pierdut Cartea de munca și as dori sa întreb dacă în cazul în care în arhiva societății nu mai sint date ... (vezi toată discuția)
Carti de munca mjecu mjecu Am doua carti de munca. Prima din 1984-1989, care este incheiata. Ce-a de a doua din 1989 pana in prezent care de asemeni este inceiata de ITM. Trebuie sa ies ... (vezi toată discuția)