avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... e urgent ! am nevoie de ajutor ! uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

e urgent ! am nevoie de ajutor ! uzufruct viager

Tatal meu a incheiat un contract de vanzare - cumparare cu clauza de uzufruct viager in favoarea sa , obiectul contractului fiind imobilul (locuinta). In urma cu o saptamana a decedat.
In conditiile date ce mai pot face ? Pot anula cumva acest contract? Ce inseamna beneficiul rezervei succesorale ?Pot beneficia de acesta ?
Persoanele carora le-a vandut l-au iselat ... Se poate dovedi. Au procedat identic si cu alte 2 famili din comuna in care au resedinta.
Mentionez ca sunt unica mostenitoare a tatalui meu... in conditiile in care mai am ce mosteni.
Stie cineva un avocat bun din Cluj care m-ar putea ajuta ?
Ce-i de facut?#-o
Sanse sunt sa demonstrati ca acel contract nu era unul de vanzare ci unul de intretinere, pentru aceasta este necesar sa se probeze ca nu s-a platit pretul. Daca nu s-a prestat obligatia de intretinere, dvs. ca unic mistenitor, aveti posibilitatea sa anulati actul chiar daca este incheiat in fata notarului.
Intr-adevar nu s-a platit pretul imobilului , dar asa - zisul cumparator a facut investitii in sensul ca a renovat fatadele imobilului , a amenajat curtea prin plantatii de spatii verzi si pavaje trotuare - imediat dupa data intocmirii contractului de vanzare - cumparare (cand pe tatal meu l-au internat la Clinica de Ortopedie pentru a i se face o interventie chirurgicala de extractie a unei tije pe care o avea de vreo 15 ani si nu a intentionat niciodata sa o scoata pana atunci) , iar in zilele de sambata - duminica dupa deces a refacut gardul dintre vecinatati. Mentionez faptul ca respectivul contract de vanzare - cumparare a fost incheiat imediat dupa interventia chirurgicala , in timp ce tatal meu era spitalizat , spitalizare care a durat inca doua saptamani de la data intocmirii contractului ( nemotivata )
Memtionez ca defunctul nu le-a mai permis accesul in curtea imobilului persoanelor carora le-a vandut de aproximativ un an , deoarece s-au certat (nu stiu motivele) , iar contractul de vz-cump a fost incheiat in august 2004.
Tatal meu avea o pensie de 350RON , bani care ii erau administrati de "cumparatorii binevoitori".
El nu a primit nici o suma de bani la incheierea contractului de vanzare - cumparare deoarece a spus ca in contravaloarea casei (200.000.000 lei - declarata la notar , desi aceasta valoreaza mult mai mult ) sa primeasca " sprijin si mancare " de la "vecinii binevoitori" , refuzand orice colaborare cu mine , fiica lui .
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2006
fenira, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ap. mostenit sot decedat proprietari mama si minor-doresc sa il cumpar de la cei2 lucylle lucylle Buna seara. Am vandut un ap. pe care l-am dobandit in urma cu 20 ani in timpul partajului de primul sot. L-am vandut si intentionez sa cumpar altul, insa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fiu Aleahim21 Aleahim21 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se poate ca tatal, proprietar al unui imobil sa vanda tot imobilul catre un fiu (desi mai are un copil). Tatal e ... (vezi toată discuția)
Contract de vz-cumparare cristina1580c cristina1580c Buna ziua, asi dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri, va rog frumos. Tatal meu are o garsoniera si asi dori sa-mi spuneti daca se poate trece in contractul ... (vezi toată discuția)