Tatal meu a incheiat un contract de vanzare - cumparare cu clauza de uzufruct viager in favoarea sa , obiectul contractului fiind imobilul (locuinta). In urma cu o saptamana a decedat.
In conditiile date ce mai pot face ? Pot anula cumva acest contract? Ce inseamna beneficiul rezervei succesorale ?Pot beneficia de acesta ?
Persoanele carora le-a vandut l-au iselat ... Se poate dovedi. Au procedat identic si cu alte 2 famili din comuna in care au resedinta.
Mentionez ca sunt unica mostenitoare a tatalui meu... in conditiile in care mai am ce mosteni.
Stie cineva un avocat bun din Cluj care m-ar putea ajuta ?
Ce-i de facut?#-o
Sanse sunt sa demonstrati ca acel contract nu era unul de vanzare ci unul de intretinere, pentru aceasta este necesar sa se probeze ca nu s-a platit pretul. Daca nu s-a prestat obligatia de intretinere, dvs. ca unic mistenitor, aveti posibilitatea sa anulati actul chiar daca este incheiat in fata notarului.
Intr-adevar nu s-a platit pretul imobilului , dar asa - zisul cumparator a facut investitii in sensul ca a renovat fatadele imobilului , a amenajat curtea prin plantatii de spatii verzi si pavaje trotuare - imediat dupa data intocmirii contractului de vanzare - cumparare (cand pe tatal meu l-au internat la Clinica de Ortopedie pentru a i se face o interventie chirurgicala de extractie a unei tije pe care o avea de vreo 15 ani si nu a intentionat niciodata sa o scoata pana atunci) , iar in zilele de sambata - duminica dupa deces a refacut gardul dintre vecinatati. Mentionez faptul ca respectivul contract de vanzare - cumparare a fost incheiat imediat dupa interventia chirurgicala , in timp ce tatal meu era spitalizat , spitalizare care a durat inca doua saptamani de la data intocmirii contractului ( nemotivata )
Memtionez ca defunctul nu le-a mai permis accesul in curtea imobilului persoanelor carora le-a vandut de aproximativ un an , deoarece s-au certat (nu stiu motivele) , iar contractul de vz-cump a fost incheiat in august 2004.
Tatal meu avea o pensie de 350RON , bani care ii erau administrati de "cumparatorii binevoitori".
El nu a primit nici o suma de bani la incheierea contractului de vanzare - cumparare deoarece a spus ca in contravaloarea casei (200.000.000 lei - declarata la notar , desi aceasta valoreaza mult mai mult ) sa primeasca " sprijin si mancare " de la "vecinii binevoitori" , refuzand orice colaborare cu mine , fiica lui .