avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRET Acte cumpărare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRET Acte cumpărare teren

Am găsit sa cumpăr un teren intravilan cu suma de 13 000 lei si vânzătorul vrea sa trecem in acte o sumă mai mică ( zice că plătește mult impozit dacă trecem suma reală - 13.000 lei ) .As vrea si eu sa stiu daca este ok si dacă ma poate afecta pe mine ca si cumpărător. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 09:58, 5 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

părțile au obligația legală de a declara prețul real tocmai pentru a plăti corect impozitele. Situatia inversa se traduce in evaziune fiscala, la care toti semnatarii contractului se fac parte.
Însă, mai mult decat atat, declararea pretului real este o protectie pentru Dvs., cumparatorul, in caz de eventuale litigiii viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu valoarea declarata mai mica decat cea reala costi58 costi58 Buna ziua, Doresc sa cumpar un imobil dar proprietarul nu vrea sa declare valoarea reala a tranzactiei in acte ci o valoarea mai mica. Puteti sa imi ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament cu pret minim bianca23 bianca23 As dori sa stiu care sunt riscuril edaca semnez un cvc cu pret minim.Constructorul mi-a propus aceasta si as vrea sa stiu daca riscul/minusurile nu sunt prea ... (vezi toată discuția)
Taxa pt. scoaterea din circuitul agricol Vreau sa cumpar un teren intravilan (~3000mp) intrat in intravilan dupa 1990, care in acest moment este inclus in circuitul agricol. Terenul este inclus in ... (vezi toată discuția)