avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Mostenire drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Mostenire drepturi de autor

Sunt nepoata prin alianta a unui scriitor (sotia lui era sora bunicului meu), Cum pot afla daca cei doi copii ai lui au luat drepturi de autor de pe urma tatalui lor?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Diamandi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
De regula aflati acest lucru de la Camera Notarilor Publici, in sensul daca s-a dezbatut succesiunea si daca s-a emis certificatul de mostenitor.
Descendentii directi pot intra in posesia drepturilor de autor doar in baza acestui certificat de mostenitor.
Dar, dvs. puteti afla doar intrebandu-i pe descendenti.
Nu aveti nicio calitate pentru a face demersuri in alta parte. La oricare dintre institutii veti dori sa obtineti relatii trebuie sa faceti dovada interesului si calitatii dvs. cu un certificat de mostenitor de pe urma defunctului. Atat timp cat defunctul a avut descendenti directi (copiii, nepoti de copii) dvs. nu aveti vocatie succesorala si deci nici nu puteti obtine un certificat de mostenitor de pe urma defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)