avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota parte mostenire intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota parte mostenire intre frati

Buna ziua! Dupa decesul mamei (acum 13 ani), au ramas 4 surori, dintre care una singura a locuit si inca locuieste in apartamentul defunctei. Nu s-a facut succesiunea. Intrebarea mea este, in cazul deschiderii succesiunii, sora care a avut grija de apartament si a platit toate cheltuielile timp de 13 ani, beneficiaza de o cota parte mai mare, sau mostenirea se imparte in mod egal intre cei 4 mostenitori?
Cel mai recent răspuns: dinu marian cornel , utilizator 13:11, 6 Mai 2019
Buna seara,
Cotele sunt egale dar daca a adus imbunatatiri poate pretinde ca valoarea lor sa fie scazuta din valoarea bunului si la momentul iesirii din indiviziune sultele sa fie mai mici.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune. rate platite de un mostenitor Carmen C. Carmen C. Buna ziua, Am si eu o problema. Situatia de fapt se prezinta astfel : Suntem doua surori. Tatal nostru a decedat si de pe urma lui a ramas un apartament de ... (vezi toată discuția)
Sucesiune dupa decesul mamei roxypusa roxypusa Buna ziua, Parintii mei au un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Tata a murit in 96 si s-a facut o succesiune in care jumatate din apartament i-a revenit ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau nu? ContSters169673 ContSters169673 Dupa moartea mamei s-a facut succesiune dupa ea, tata, fiul si fica, fica care locuieste de cand s-a nascut pana in prezent in casa parinteasca. Tatal a vandut ... (vezi toată discuția)