avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sucesiune dupa decesul mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sucesiune dupa decesul mamei

Buna ziua,

Parintii mei au un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Tata a murit in 96 si s-a facut o succesiune in care jumatate din apartament i-a revenit mamei si restul,sorei mele ( noi cei 3 frati i-am donat ei partea noastra)
Acum mama a decedat in Februarie si unul dintre frati are pretentie la parte din apartament in situtia in care el nu a platit niciodata nimic acolo.Ce drepturi are daca noi ceilalti 3 nu vrem sa vindem apartamentul?.Se poate face executare silita?
normal cum se calculeaza partea lui de mostenire?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:17, 18 Octombrie 2019
Buna seara,
Se intelege, din ce spuneti, ca 1/2 din apartament este al uneia din surori si 1/2 al mamei.
Dupa decesul mamei acel 1/2 se inparte in 4 parti egale deci fiecare din frati are 1/8 si sora are 5/8.
Oricare poate solicita iesirea din indiviziune adica sa primeasca o sulta echivalenta cu cota lui din valoarea imobilului.
Va trebuie sa dezbateti succesiunea dupa mama si sa ii dati sulta reprezentant c/val partii lui.
Succesiunea dupa mama trebuie facuta in timp de 2 ani sau 1 an?
Cum se face evaluarea unui apartament, este bazata pe imbunatatiri ( pe care eu le-am facut anul acesta) sau strict bazat pe suprafata locuibila si zona?
ca sa nu platiti si impozit, in 2 ani trebuie sa terminati de dezbatut succesiunea.
exista o valoare functie de zona si alte criterii, are notarul o grila, insa cu ceilalti mostenitori trebuie sa cadeti de acord asupra sultei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune modalitati de despagubire musca cornel musca cornel mama a decedat de un an jumate , tata traieste si eu locuiesc cu el ,nu am facut inca succesiunea mai am un frate cat are dreptul din apartamentul parintilor ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme gheorghecv gheorghecv Buna ziua. Va rog frumos sa-mi raspundeti cum credeti ca este bine sa procedez. Mama a murit in iulie 2014, in urma cu aproximativ 2 ani. Sora mea si tata ... (vezi toată discuția)