Parintii mei au un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Tata a murit in 96 si s-a facut o succesiune in care jumatate din apartament i-a revenit mamei si restul,sorei mele ( noi cei 3 frati i-am donat ei partea noastra)
Acum mama a decedat in Februarie si unul dintre frati are pretentie la parte din apartament in situtia in care el nu a platit niciodata nimic acolo.Ce drepturi are daca noi ceilalti 3 nu vrem sa vindem apartamentul?.Se poate face executare silita?
normal cum se calculeaza partea lui de mostenire?
Buna seara,
Se intelege, din ce spuneti, ca 1/2 din apartament este al uneia din surori si 1/2 al mamei.
Dupa decesul mamei acel 1/2 se inparte in 4 parti egale deci fiecare din frati are 1/8 si sora are 5/8.
Oricare poate solicita iesirea din indiviziune adica sa primeasca o sulta echivalenta cu cota lui din valoarea imobilului.
Succesiunea dupa mama trebuie facuta in timp de 2 ani sau 1 an?
Cum se face evaluarea unui apartament, este bazata pe imbunatatiri ( pe care eu le-am facut anul acesta) sau strict bazat pe suprafata locuibila si zona?
ca sa nu platiti si impozit, in 2 ani trebuie sa terminati de dezbatut succesiunea.
exista o valoare functie de zona si alte criterii, are notarul o grila, insa cu ceilalti mostenitori trebuie sa cadeti de acord asupra sultei.
Vânzare apart
dumas2000
Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)