avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratora ne-a marit pe nedrept nr. de pers ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratora ne-a marit pe nedrept nr. de pers inscrise in lista de plata. Am facut o contestatie, dar nu s-a solutionat. Ce ma sfatuiti?

Buna.
Administratora ne-a marit pe nedrept numarul de persoane, la cererea vecinelor care imi urmaresc prietenii veniti in vizita (aparent 5 persoane locuiesc intr-un apartament cu 2 camere).
Am facut deja contestatie catre administratora si am cerut reglementarea sumelor (colega mea platise deja). Din pacate, luna aceasta, nu s-a intamplat nimic, dar macar am revenit la numarul adevarat.
Sa mai depun o contestatie? Sa scad din suma acestei luni si sa nu platesc diferenta de bani datorata maririi numarului de persoane?
Ma sfatuiti, va rog?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
kate93, utilizator
Cel mai recent răspuns: kate93 , utilizator 12:27, 6 Mai 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca nu rezolvati amiabil atunci va trebui sa va adresati instantei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Pentru corecta si completa dv informare privitor la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,drepturi si obligatii,ierarhie ,limite de competenta studiati atent disp L nr 196/2018
2-Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie dispozitii in vigoare,hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului exectiv si ale presedintelui de asociatie
3-Conform dispozitii mentionate,reprezentantul legal al asociatiei de prorietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa reprezite si sa apere interesele asociatiei de proprietari i=si a membrilor proprietari in relatiile si fata de terti-inclusiv in instanta de judecata
4-Legiuitorul a prevazut in mod expres procedura de solutionare neclaritati suma impusa la intretinerea lunara
L nr 196/2018
Articolul 28
(1)Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2)In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3)Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata . Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4)In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.

Dv aveti dreptul sa contestati suma calculata si impusa la intretinere la presedintele de asociatie,nu la administartorul de imobil,care nu are obligatia,atributul sa raspunda la cererile/sesizarile/petitiile locatarilor
5-Nu va hazardati sa nu achitati cotele lunare de intretinere afisate in lista de intretinere deoarece puteti genera aplicarea de penalitati,
6-Initial formulati contestatie impotriva sumei impuse direct la presedintele de asociatie
In cazl in care acesta,in termen de 10 zile nu raspunde la contestie,notificati oficial asociatia de proprietari prin reprezentant legal sa respecte si sa aplice dispozitiile in vigoare-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc de raspuns.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator bloc razvan000 razvan000 Buna seara, In legatura cu topicul , am si eu un litigiu cu administratora de bloc. Astăzi m-am întâlnit cu dumneai si mi-a spus că \"facem gălăgie\" in ... (vezi toată discuția)
Plata cote intretinere bloc niculae09 niculae09 Buna ziua. In luna aprilie am dobândit un apartament nou pe care l am cumparat direct de la dezvoltator. Vanzarea s-a efectuat intre mine ca si cumparator si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa stiu pe ce baza administratorul blocului ... Stelus22 Stelus22 Buna ziua, as dori sa stiu pe ce baza administratorul blocului sau presedintele asociatiei de prorietari poate opri sau amana furnizarea agentului termic ... (vezi toată discuția)