avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie financiara in strainetate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie financiara in strainetate

Am avut o intelegere cu un partener de afaceri din germania in data de 01.03.2005, cu scopul de a garanta intelegerea am semnat un act prin care ma oblig sa restitui suma in cauza prin titlu de imprumut. Intelegerea nu a mai fost derulata din cauza partenerului si am lasat totul balta , uitand de acel act semnat de mine.Ma trezesc acuma dupa patru ani si jumatate ca partenerul de atunci printr-un birou de avocatura sa solicite negocierea unei noi intelegeri privind restituirea sumei ( suma respectiva faptic nu am primit ). Aceasta somatie a venit pe posta fara confirmarea primirii. Intrebarea mea este: aceasta asa zisa datorie nu cumva s-a prescris dupa patru ani si jumatate de cind nu am avut nici un contact cu acest fost partener si in caz ca nu care sint posibilitatile mele de a ma apara?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:46, 24 Noiembrie 2009
Conform legislatiei romane, daca in acesti ani partenerul nu v-a facut nicio notificare cu privire la creanta, datoria s-a prescris in termen de 3 ani, care reprezinta termenul general de prescriptie.
Contactati un avocat, caruia sa ii prezentati si actul respectiv, pentru a se constata intocmai ceea ce prevede, care sunt conditiile, etc.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie boureanulidia boureanulidia buna ziua. va rog daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare/ am avut o datorie la un furnizor de telefonie mobila de 100 lei, din anul 2003.Pina acum nu ... (vezi toată discuția)
Hartie de v/c prin forta fara notar ContSters255159 ContSters255159 Tata a fost fortat sub presiune sa faca cedarea demisolului (printr-o hartie semnata precum ca el cedeaza demisolul , semnata pe fereastra cu scandal monstru ... (vezi toată discuția)
Imprumut notarial pentru bani cu camata Anamaria333 Anamaria333 Buna seara! In toamna anului 2011 am luat imprumut de la o persoana 1000 € . Am convenit sa facem un acord de imprumut la notariat in care termenul de ... (vezi toată discuția)