Am avut o intelegere cu un partener de afaceri din germania in data de 01.03.2005, cu scopul de a garanta intelegerea am semnat un act prin care ma oblig sa restitui suma in cauza prin titlu de imprumut. Intelegerea nu a mai fost derulata din cauza partenerului si am lasat totul balta , uitand de acel act semnat de mine.Ma trezesc acuma dupa patru ani si jumatate ca partenerul de atunci printr-un birou de avocatura sa solicite negocierea unei noi intelegeri privind restituirea sumei ( suma respectiva faptic nu am primit ). Aceasta somatie a venit pe posta fara confirmarea primirii. Intrebarea mea este: aceasta asa zisa datorie nu cumva s-a prescris dupa patru ani si jumatate de cind nu am avut nici un contact cu acest fost partener si in caz ca nu care sint posibilitatile mele de a ma apara?
Conform legislatiei romane, daca in acesti ani partenerul nu v-a facut nicio notificare cu privire la creanta, datoria s-a prescris in termen de 3 ani, care reprezinta termenul general de prescriptie.
Contactati un avocat, caruia sa ii prezentati si actul respectiv, pentru a se constata intocmai ceea ce prevede, care sunt conditiile, etc.