avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organigrama unei societati comerciale pe actiuni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organigrama unei societati comerciale pe actiuni

Trebuie prezentata si eventual discutata in contradictoriu organigrama unei societati comerciale pe actiuni cu sindicatele?
Cel mai recent răspuns: Lucian Dumitrescu , Consilier juridic 17:50, 29 Aprilie 2011
1. Organigrama unei SC este stabilita si aprobata de AGA sau de Consiliul de Administratie (daca are aceasta atributie data de AGA).
2. Directorul general pune in aplicare organigrama stabilita de AGA (CA).
Va multumesc pentru raspunsul legal.
Cu toate acestea vreau mai multe precizari legale si insist pe acestea intrucat, conform art. 137 din Legea 31/1990 modificata si completata " societatea pe actiuni este adminsitrata de unul sau mai multi administratori numarul acestora fiind totdeauan impar. Cand sunt mai multi administratori ei constituie un consiliu de administratie." conform art. 140 indice 1 din Legea 31/1990 "consiliul de administratie alege dintre membrii sai un presedinte al consiliului." Avand in vedere aceste prevederi legale, ce treaba are AGA cu aprobarea organigramei ?
Daca in atributiile AGA intra si stabilirea organigramei angajatorului, atunci AGA este cea care stabileste.

Daca AGA a decis ca in atributiile Consiliului de Administratie sa intre si stabilirea organigramei societatii, atunci acest Consiliu adopta stabileste organigrama societatii.
Conform Legii 31 privind societatile comerciale AGOA si AGEA au ca atributii orice altceva in afara stabilirii organigramei unei societati comerciale pe actiuni listate la Burse de alori si cu 7000 de actionari la nivel national. Revin si spun. Nici AGA si Consiliul de Administratie nu au atributii speciale, specifice trecute in Actul Constitutiv al societatii comerciale. Atributiile sunt cele din Legea 31. In final cum interpretez legea 31? Ce anume interpretez in conditiile in care intre AGA si CA exista un anumit conflict?

Alte discuții în legătură

Reorganizare si eliminarea unor compartimente MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua daca in cazul in care se reorganizeaza o societate comerciala cu capital de stat, se reface organigrama si se elimina un serviciu, se comaseaza la ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog... ionii ionii As vrea sa supun atentiei o situatie care are loc la firma unde lucrez.La inceputul lunii in urma unor dispute avute intre directorul tehnic si directorul ... (vezi toată discuția)
Modificare denumire birou xcaret xcaret Buna ziua, Intr-un SRL cu 2 asociati (unul public, altul privat), este necesara aprobarea AGA in cazul in care directorul societatii intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)