avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii

Buna ziua! Ne-am cunoscut in Februarie, am incheiat casatoria in August 2018, copilul s-a nascut in Noiembrie. In Mai 2019 avem prima intalnire la tribunal. Sotia are un certificat medicolegal si martor, in urma unor dispute(nimic grav, doar am strans-o de mana) si dovezi de abuz verbal. OK! Am gresit, divortam, dar copilul are nevoie de tata asa cum si eu am nevoie sa ma bucur de fetita mea. De mentionat, ca am foarte responsabil si generos chiar si dupa ce sotia a plecat si intentat divortul in luna Ianuarie 2019. Acum, in apararea mea si posibilitatea de a-mi creste fetita va intreb urmatoarele:

1. Desfacerea casatoriei din culpa paratului exclusiv. De ce? Amandoi am gresit, si am ajuns in punctul in care este mai bine sa o luam pe drumuri separate. Cu ce o ajuta pe sotie in viitor daca divortul este pronuntat din vina mea exclusiv?

2. In urma unor discutii am ajuns de comun acord cu sotia la obligatia pensiei alimentare de 800 ron lunar mai mult decat suficient pana cand fetita implineste 2 ani Practic, sotia se poate folosi de acesta suma sa creasca copilul si sa ii mai ramana si ei ceva. Dupa discutia pe care a avut-o cu avocatul ei, a renuntat la cei 800 si astepta 25% din venituri. Cum pot demonstra ca fetita nu are nevoie de atat de multi bani si ca 800 RON pe luna sunt mai mult decat deajuns, cel putin pana la varsta de 2 ani? Ca sa nu mai spun ca acum copilul este la 250 km departare iar ca sa o vizitez de 2 ori pe luna mai scot din buzunar circa 1000 ron(benzina+cazare).

3. Sotia doreste autoritate exclusiva. Eu m-am gandit ca asta as putea sa-i ofer tocmai pentru ai arata ca am incredere in ea. In sensul, ca nu am nevoie de vreo autoritate din partea justitiei ca sa-mi pot creste si educa copilul. In felul asta nu trebuie sa mai alergam la notar pentru aprobare de iesit din tara si etc. Pe scurt, sa aiba ea drept de decizie asupra copilului in fata legi iar eu sa fiu in spate si sa ma asigur ca o sa ia decizii cat mai bune. Ce fel de riscuri imi asum daca aleg sa-i ofer custodie exclusiva?

De mentionat, ca sotia are un nou caracter, acum inainte de divort. Cand ii spun ca nu am sa trimit cat isi doreste ea indiferent de decizia instantei se agita imi spune ca "ea isi vrea banii". Sau atunci cand o rog sa ma lase sa cumpar si eu copilului lucruri si sa deduc din pensia alimentara, ca sa pot sa intaresc relatia cu fiica mea, imi spune ca ea vrea doar bani. Ce bani? Sunt banii copilului, nu? Bineinteles ca o perioada voi incerca sa ii ramana si ei ceva ca sa nu se simta prea sifonata din acest divort dar nu am de gand sa ma oblig in a-i oferi fostei sotii mai mult decat trebuie. Mai ales nu voi face asta daca stiu ca sunt obligat.
Incaodata precizez ca nu sunt zgarcit si mereu ne-am inteles la partea cu banii dar cumva a devenit foarte avara de la ultima discutie pe care a avut-o cu avocatul ei.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
ivan alexei, utilizator
Cel mai recent răspuns: ivan alexei , utilizator 21:54, 7 Mai 2019
Este recomandat ca aceste întrebări sa le adresați unui av in cadrul unei consultatii Din punctul meu de vedere exced unui raspuns care poate sa fie oferit pe un forum.Succes.
1. nu conteaza vine la divort, decat daca are de gand sa ceara despagubiri.. pt prejudiciul cauzat de divort, in masura in care il va proba.
2. pensia ce se va stabili de la maxim 1/4 din eniturile dvs nete. Puteti cere sa platiti pensia in natura sau parte in natura, parte in bani.
3. ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, nu aveti ce sa ii oferiti, ambii parinti trebuie sa hotarasca in privinta copilului.
Nu ar fi rau sa aveti si dvs avocat.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
gi-jane2, moderator
multumesc frumos pentru indrumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil swann_cta swann_cta Sunt casatorit de 6 ani si avem o fetita impreuna, vreau sa divortez din cauza neintelegerilor, precizez ca sotia nu vrea sa divortam,problema mea este ca ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara. poate sa ii se acorde ... (vezi toată discuția)