avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.Bunica mea din partea tatalui a decedat recent,eu cu sotul si fetita mea am locuit la ea,am avut grija de ea cat a fost in viata,ne-am ocupat de ea si cat a fost la spital si ne-am ocupat si de formalitatile de inmormantare, pe langa asta am investit si o gramada pe bani in casa.Problema este ca nu am mai apucat sa face actele necesare pt mostenire,iar acum riscam sa pierdem tot.Sotul bunici mele e decedat,tatal meu si el e decedat (suntem 2 frati si mai avem 1 frate vitreg din prima casatoarie a tatalui) si unchiul meu e decedat, iar el are 2 fete, de mama lor a divortat inainte de a deceda,(bunica mai are si doua surori in viata).Bunica mea are o casa la tara, o garsoniera la oras si niste pamnat arabil.Intrebare mea este cum se va imparte totul?Toti avem in egala masura parte din toate bunurile ei?Sau?Are vreo importanta ca eu am avut grija de ea,sau ca cele doua verisoare ale mele nu au mai tinut legatura cu ea de ani buni in niciun fel?Pot cere drepturii si surorile bunici?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:33, 8 Mai 2019
Păi aveti de dezbătut 4 succesiuni. A ambilor bunici,a tatălui și a unchiului.
Trebuie să luați legătura cu verii și fratele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Succesiune Serenax7 Serenax7 Buna ziua,la incheierea casatoriei sotia a venit cu o fiica din prima casatorie si 2 terenuri; impreuna au mai avut 3 fii.In 1991 primaria a emis actul de ... (vezi toată discuția)