avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala pentru violenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala pentru violenta

Buna seara. Ce urmeaza dupa o plangere penala pentru violenta domestica si amenintari ? Ce se intampla dupa ?
Plângerea este repartizată de către procuror unui polițist care administrează probe și efectuează acte de urmărire penală pentru aflarea adevărului.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Daca plangerea îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la fapta săvârşită ori a cărei săvârşire se pregăteşte, chiar dacă autorul este indicat sau cunoscut.
Ulterior, organele de up, au obligatia să caute şi să strângă datele ori informaţiile cu privire la existenţa infracţiunilor şi identificarea persoanelor care au săvârşit infracţiuni, să ia măsuri pentru limitarea consecinţelor acestora, să strângă şi să administreze probe conf. dispozitiilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcurs plangere penala razmar razmar Buna ziua, Doresc sa depun o plangere penala, insa am o nedumerire. Imi puteti spune va rog cine poate citi plangerea penala, in afara de organele de ... (vezi toată discuția)
Art.371 acuzatii de incest / homosexualitate facute in public cristi44 cristi44 Va salut, Un individ a facut in public afirmatii de relatii incestuoase catre o mama de 70 ani si fiul sau de 50 ani, in acelasi timp afirmand ca fiul este ... (vezi toată discuția)
Palme și amenințări verbale ioana_livia ioana_livia Bună seara. De ceva vreme fostul șef al soțului meu umbla cu amenințări cu bătaia ori de câte ori se întâlnesc, ba mai mult de atât acesta chiar i-a ... (vezi toată discuția)