avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe actul de proprietate pe care l-am obținut în urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe actul de proprietate pe care l-am obținut în urma succesiunii s-a greșit numărul sectorului. Mi s-a spus că actul este nul din acest motiv, ce să fac? Cum se poate remedia?

Buna ziua, as dori sa va intreb in legatura cu urmatoarea problema: in anul 2009 am facut succesiunea dupa tatal meu in urma careia s-a facut un act (Tranzactie) in care s-au impartit bunurile intre mine, mama si sora vitrega. Acum am avut nevoie de acest act pt schimbare buletin ca dovada spatiu de locuit si s-a observat ca adresa apartamentului ce mi se cuvine are trecut alt numar de sector decat cel in care se afla (restul adresei este scris corect). Mi s-a spus ca acest act este nul datorita acestei greseli. Ce sa fac? se poate remedia? cum?Trebuie sa vina toate persoanele numite in tranzactie pentru modificare? Ar fi foarte dificil
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:26, 13 Mai 2019
Actul nu e nul.
Dacă ați încheiat actul de partaj la notar, la același birou se poate elibera o încheiere de îndreptare a erorii materiale.
Dar trebuie să fie prezente toate părțile, sau reprezentate pe baza de procura speciala.
Si daca nu initiez modificarea ce repercusiuni reies de aici daca actul nu e nul.

Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
Pai la fel ca si in cazul de fata, veti intampina dificultati la diverse institutii (Primarie, Politie, furnizorii de utilitati etc)
Va multumesc pt raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
Si la mine intr-un certificat de mostenitor era nr. strazii gresit, nimeni n-a observat nimic pana n-a fost nevoie sa-mi innoiesc buletinul... Dar au acceptat asa, punandu-mi in vedere sa indrept eroarea pentru viitor. Problema este ca va fi din ce in ce mai greu daca amanati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea funciara - alta adresa decat cea din c.i. breman breman Am si eu o problema destul de mare cred. Am scos zilele astea un extras CF si am observat ca in extras nu e aceeasi adresa ca si in buletinul meu. Cum se ... (vezi toată discuția)
Duplicat contract de v_c laura1016 laura1016 Am urmatoarea nelamurire privind procedura actuala de V_C , cu retinere la notar a actului original si elaborare catre contractanti a unor duplicate ; ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala gabriela_1986 gabriela_1986 Am o nelamurire. Am incheiat o tranzactie intr-un proces de partaj. Mi s-a comunicat hotararea insa am observat niste greseli si anume: in partea ... (vezi toată discuția)