avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata-plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata-plangere penala

Am depus o plangere penala care il final, adica la Prim-Procuror, a fost respinsa. In comunicare se spune ca "in baza art. 275 alin.5 C.pr.pem., ati fost obligat la plata cheltuielilor judiciare in suma de... Suma va fi achitata la Trezorerie in contul...., in termen de 20 de zile de la comunicare. Chitanta eliberata o veti depune de indata la grefa parchetului in vederea inchiderii dosarului." Avand in vedere faptul ca vreau sa depun plangere la camera preliminara, sunt obligat sa achit totusi aceste cheltuieli? Suma nu e mare, dar ma gandesc la formularea "in vederea inchiderii dosarului." Nu vreau sa inchid dosarul. Cum sa procedez cu aceste cheltuieli? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anatol2017 , utilizator 14:14, 9 Mai 2019
Daca nu le platiti, vi le trimite la fisc.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, ca parte vătămată, în urma unei plângeri penale ... Sergiugabor Sergiugabor Bună ziua, ca parte vătămată, în urma unei plângeri penale am primit răspuns de la procuror. Nu am fost mulțumit de răspuns și am formulat plângere ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala - amenintare cu moartea alexadr alexadr Buna ziua/seara! Am depus o plangere penala pentru amenintare (eu fiind partea vatamata) iar dupa aceea am retras plangerea deoarece m-am impacat cu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare catre stat pitic1991 pitic1991 Buna dimineata, Daca am facut plangere la judecatorie pentru neurmarire/netrimitere in judecata impotriva ordonantei de clasare a prim-procurorului, ... (vezi toată discuția)