LUCREZ LA INSTITUTIE DE STAT SI DATORITA NEACCEPTARII PROPUNERII DIN PARTEA SEFULUI DIRECT DE A IESI LA ”O CAFEA” MI SAU DAT DOUA VARIANTE ............DEMISIA SAU MI SE FACE REFERAT DE DEMITERE (NU AM DOVEZI DE HARTUIRE)
#-o
ROG SFAT URGENT AM MARE NEVOIE .........................................
In niciun caz nu va depuneti demisia.
Lasati-l pe sef sa ia initiativa.
Ca sa va concedieze disciplinar nu e de ajuns doar un referat. Trebuie respectata o intreaga procedura disciplinara, care include si ascultarea dvs. Iar seful trebuie sa gasesc un motiv serios, o abatere disciplinara concreta si de o gravitate care sa determine concedierea.
Derularea acestei proceduri il poate expune direct si pe acel sef.
Deci nu cedati - nici la avansuri, nici la demisie!
Buna ziua !
O sesizare catre institutia careia se subordoneaza seful dumneavoastra, era cea mai buna solutie. Daca spuneti ca nu aveti probe...., acceptati cafeaua si asigurati- va probele necesare. Puteti sesiza si o organizatie pentru drepturile omului sau impotriva discriminarii, pentru a va acorda ajutor si consiliere.
In orice caz, actul de demitere poate fi atacat in instanta.
Cu stima!
MULTUMESC PT RASPUNS ! SITUATIA ESTE FOARTE DIFICILA FIIND VORBA DE UN OM CU PUTERE CARE FACE MARI PRESIUNI ASUPRA MEA PT AMI DA DEMISIA ...................(ce uramaria are desfacerea contractului de munca prin concediere respectiv demitere fiind vorba de o institutie foarte bine coata a statului roman ??????:()
Este onorabil ca nu ati acceptat invitatia. Dupa o cafea urma alta si alta, si nu aveati nici-o garantie ca finalul nu ar fi fost tot acesta. Colegii v-au sfatuit bine.
Concediere inseamna restrangrea posturilor, incetarea CIM cu art.65, dreptul la salarii compensatorii, dreptul la somaj, dar mai cu seama dreptul la demnitate.
Demitere inseamna ca va inceteaza CIM din cauze imputabile dv. ca de exemplu necorespundere profesionala.