avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE SAU DEMITERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE SAU DEMITERE

LUCREZ LA INSTITUTIE DE STAT SI DATORITA NEACCEPTARII PROPUNERII DIN PARTEA SEFULUI DIRECT DE A IESI LA ”O CAFEA” MI SAU DAT DOUA VARIANTE ............DEMISIA SAU MI SE FACE REFERAT DE DEMITERE (NU AM DOVEZI DE HARTUIRE)
#-o
ROG SFAT URGENT AM MARE NEVOIE .........................................
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:13, 24 Noiembrie 2009
In niciun caz nu va depuneti demisia.
Lasati-l pe sef sa ia initiativa.
Ca sa va concedieze disciplinar nu e de ajuns doar un referat. Trebuie respectata o intreaga procedura disciplinara, care include si ascultarea dvs. Iar seful trebuie sa gasesc un motiv serios, o abatere disciplinara concreta si de o gravitate care sa determine concedierea.
Derularea acestei proceduri il poate expune direct si pe acel sef.
Deci nu cedati - nici la avansuri, nici la demisie!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Edbah, utilizator
Buna ziua !
O sesizare catre institutia careia se subordoneaza seful dumneavoastra, era cea mai buna solutie. Daca spuneti ca nu aveti probe...., acceptati cafeaua si asigurati- va probele necesare.
Puteti sesiza si o organizatie pentru drepturile omului sau impotriva discriminarii, pentru a va acorda ajutor si consiliere.
In orice caz, actul de demitere poate fi atacat in instanta.
Cu stima!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
MULTUMESC PT RASPUNS ! SITUATIA ESTE FOARTE DIFICILA FIIND VORBA DE UN OM CU PUTERE CARE FACE MARI PRESIUNI ASUPRA MEA PT AMI DA DEMISIA ...................(ce uramaria are desfacerea contractului de munca prin concediere respectiv demitere fiind vorba de o institutie foarte bine coata a statului roman ??????:()
Este onorabil ca nu ati acceptat invitatia. Dupa o cafea urma alta si alta, si nu aveati nici-o garantie ca finalul nu ar fi fost tot acesta. Colegii v-au sfatuit bine.
Concediere inseamna restrangrea posturilor, incetarea CIM cu art.65, dreptul la salarii compensatorii, dreptul la somaj, dar mai cu seama dreptul la demnitate.
Demitere inseamna ca va inceteaza CIM din cauze imputabile dv. ca de exemplu necorespundere profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara? crisana crisana Buna ziua,vreau sa va intreb daca fac cerere de concediu de odihna cu zilele in avans(pentru concediu de maternitate)ii dau numar de inregistrare iar sefa nu o ... (vezi toată discuția)
Concediere la expirarea concediului medical macelaru21 macelaru21 Buna ziua! Sunt angajat al une societati comerciale.De 2 luni sunt in concediu medical si voi fi pana la data de 31.12. Patronul firmei la care sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Loc de munca - sunt fortata sa imi semnez demisia giullia giullia buna dimineata. as dori si eu un raspuns la intrebarea mea si sa ma invatati ce sa fac.lucrez cu contract de munca pe o perioada nedeterminata la o anumita ... (vezi toată discuția)