Ionutbadoiu a scris:
. Intrebarea mea este, ma pot folosi de ceva anume, un stereotip, ceva, daca ati mai avut cazuri sa depun contestatie sa imi dea doar amenda si sa nu imi suspende permisul. Sa micsoreze viteza inregistrata. Stiam ca aparatele radar au o abatere de vreo 5 km/h. Am foarte mare nevoie de permis fiindca fac naveta cu masina la job. Va multumesc frumos. O zi faina!
Să zicem că aveți dreptate și aparatul radar are eroare de 5km/h. Orice eroare se judeca cu plus sau minus adică acea abatere este considerata în valoare absoluta. De unde știți dvs. ca în cazul erorii de 5 km/h (sa zicem ca v-ar admite instanta acest argument) nu aveați in realitate 108km/h? Puteți dovedi?
Lăsând acest aspect la o parte, pentru ca într-adevăr ICCJ a decis ca eroarea aparatului radar nu contează decit la verificarea metrologica, în rest se considera ca ce a înregistrat e conform cu realitatea, aveți următoarele posibilitati:
1.Depuneti plângere contravențională (contestație) ca sa va luați acum permisul înapoi. Nu are importanta ce scrieți, o faceți doar pentru ca în următoarele 6 luni, un an aveți nevoie de permis. Când pierdeți procesul/procesele îl predați urmând ca până atunci sa va aranjați alt job/modalitate de a face naveta.
2. Faceți plângere, încercând sa găsiți argumente de ordin formal, adică fata de cum este completat PV de contravenție în raport cu cerințele OG2 /2001.
3.Daca nu găsiți nimic în neregulă cereți în plângere ca politia sa depună prin întimpinare, conform art. 121 alin 2 din HG1391 /2006 : proba video a faptei, copie după avizul metrologic în termen al aparatului radar cu seria respectiva instalat pe mașină cu nr trecut în PV, atestat de operator radar al persoanei care a făcut înregistrarea și o copie în limba romana a manualului de utilizare a aparatului modelul respectiv. După ce veți studia probele poliției, poate veți descoperi acte lipsa sau carențe atacabile , pe care le veți înfățișa instanței sau chiar prin răspunsul la întâmpinare.
3. Dacă tot ce v- am relatat mai sus vi se pare complicat sau "limbi străine", trebuie sa va angajați un avocat.